StarCraft II - 6th E-sport World Championship

– Klarer jeg å unngå «Zest» bør jeg komme til finalen

Den norske StarCraft II-proffen «TargA» tror han kan gjøre det godt i VM i e-sport.

TargA har tro på VM.
Team Acer, Blizzard. Montasje Gamer.no

Verdensmesterskapet i e-sport 2014

For sjette året på rad arrangeres VM i e-sport av IeSF. Årets sluttspill foregår i Aserbajdsjan, og Norges E-sportforbund er sammen med Gamer.no ansvarlige for å finne nordmenn som får det oppdraget å representere Norge.

Vi skal sende deltakere i følgende spill: StarCraft II, Hearthstone, Ultra Street Fighter IV og Dota 2. Spillerne eller laget som sendes til Baku får reise og opphold dekket, og trer på seg norske landslagsdrakter for å kjempe om pengepremier opp til 320 000 kroner.

International E-sports Federation (IeSF)

Stiftet: 2008.
Sete: Seoul, Sør-Korea
Generalsekretær: Won Suk Oh
Web: www.ie-sf.com
Medlemsland: 46
Tilhørighet: Sport Accord
Visjon: http://ie-sf.com/en/about/introduction.php

Norges E-sportforbund (NEF)

Stiftet: 2010
Sete: Oslo, Norge
Generalsekretær: Stein Wilmann (Fungerende)
Web: https://www.facebook.com/NEFno
Tilhørighet: IeSF, Hyperion
Visjon: https://www.facebook.com/NEFno/info

I midten av september arrangerte vi kvalifiseringer til e-sport-VM i flere spill her på Gamer.no. Blant de mest etablerte spillene var StarCraft II, og ikke uventet ble det en av de mest etablerte spillerne i Norge som tronet på toppen over de andre.

I finalen greide Kristoffer «TargA» Marthinsen å få overtaket mot Preben «Pr3bs» Johnsen, og slo motstanderen 3-1. Dermed kan TargA begynne å pakke kofferten for en tur til Aserbajdsjan mellom 12. og 17. november der han skal representere Norge.

Faktisk gjorde TargA en knallbra oppvisning, og tapte kun tre av 18 kamper gjennom hele turneringen.

Har god tro

Hovedpersonen selv virker å ta det hele med fatning foreløpig. Kanskje ikke så rart, med tanke på at TargA har gjort det godt i en god del norske og internasjonale turneringer det siste året.

Senest i NationWars II i sommer gjorde han som lagkaptein for det norske laget en god nok innsats til å komme ut på toppen av det hele. Med seg på laget hadde han da Jens «Snute» Aasgaard og Eik «Eiki» Johannes Nysted Grødem.

Når VM i Baku nå er noe av det neste på timeplanen, har han god tro på at han kan gjøre det godt.

Norge møtte Mexico i NationWars II-finalen i sommer.

– Jeg skal prøve å holde det nivået jeg har for øyeblikket. Jeg vet om et par som har kvalifisert seg fra andre land, og det er for øyeblikket ikke et spuperskremmende nivå på turneringen. Den eneste skikkelige gode spilleren som er kvalifisert er Zest, så om jeg klarer å unngå å møte ham bør jeg komme meg til finalen, foreller TargA til Gamer.no.

Akkurat hva fremtiden bringer for nordmannen etter at VM er ferddigspilt, er ikke meislet i stein ennå. TargA har tidligere i år sagt at han tenker på å gi seg, men har ikke lyst til å legge opp helt ennå.

– Jeg spiller videre et par måneder til i hvert fall. Det skal være en Nation Wars-turnering til, og de har sagt at de skal bli enda større, så jeg håper vi klarer å vinne den. I tillegg er jeg spent på hva Blizzard gjør med neste års World Championship Series, sier han om tiden som kommer.

For sjette året på rad

Verdensmesterskapet i e-sport arrangeres for sjette år på rad. Denne gangen holdes det i Aserbajdsjan, hvor StarCraft II-spillerne skal kjempe om en premiepott på 65 000 kroner. Den internasjonale finalen går av stabelen 12-17. november.

Vi sender også nordmenn til Hearthstone, Dota 2 og Ultra Street Fighter IV:

Siste fra forsiden