Klassiker får etterfølger

Carrier Command vender tilbake

Bohemia Interactive har kunngjort Carrier Command: Gaea Mission, basert på en spillklassiker fra åttitallet.

Carrier Command var et heftig og åpent krigsspill som kom ut i 1988. Her fikk spillerne kommandoen over et stort hangarskip, og måtte bruke dette som den mobile basen for en stor militæroperasjon.

Nå har Bohemia Interactive Studio (kjent for Operation Flashpoint og Armed Assault) og Black Element Software (kjent for Shade: Wrath of Angels) kunngjort Carrier Command: Gaea Mission, en oppdatert versjon av Carrier Command.

Spillet, som kommer til PC og andre plattformer til våren 2010, foregår i Gaea-universet, som er kjent fra ulike science-fiction-romaner. Her har mangel på naturressurser ført til at menneskeheten utkjemper en blodig krig som dekker hele jordkloden.

Bohemia Interactive forteller at det originale Carrier Command var et av de spillene som formet deres egen spillsmak, og motiverte dem til å utvikle spill selv. Som Operation Flashpoint er det et spill preget av en simulert spillverden og et åpent gameplay.

Også Black Element Software har stor respekt for det gamle krigsspillet. Otakar Nieder, som er prosjektleder på spillet, sier følgende:

– Det å få mulighet til å skape en ekte Carrier Command-etterfølger er ikke bare en stor ære for oss, men det gir oss også muligheten til å ta denne legendariske tittelen som vi alle elsker, og gi den en skikkelig overhaling for dagens maskinvare.

Bohemia Interactive og Black Element vil gi ut mer informasjon om Carrier Command: Gaea Mission i løpet av Games Convention-messen, som finner sted neste uke i Leipzig. Allerede nå kan du imidlertid stikke innom spillets nettsted for å titte på litt konseptkunst.

Siste fra forsiden