Counter-Strike

Klassikeren Train fjernes fra kartrotasjonen i Counter-Strike

Erstattes av nykommeren Ancient.

Ancient blir et splitter nytt kart i kartrotasjonen.
Skjermbilde: Valve
Train går ut av kartrotasjonen for andre gang.
Valve

På sedvanligvis kunne Valve natt til tirsdag annonsere en ny oppdatering til Counter-Strike: Global Offensive. Den største overraskelsen i nattens oppdatering er endringen som gjøres i kartrotasjonen hvor Train gjør plass for nyervervelsen Ancient.

Endringen i kartutvalget er den første på over to år etter at Cache viket plass for Vertigo i begynnelsen av 2019. Hvor det blir av Cache, som ble tatt ut av rotasjonen og pusset opp i 2019, er fremdeles uavklart. Nå forlater Train stasjonen for andre gang etter å ha blitt pusset opp i 2014, mens det gjøres må justeringer på Ancient fra den opprinnelige lanseringen av kartet.

LES OGSÅ: Best av tre er det beste kampformatet i e-sport, Telialigaen

Vekker sterke reaksjoner

I Telialigaen-sammenheng har ikke Train vært blant det mest spilte kartet. I løpet av hele sesongen ble kartet spilt åtte ganger i 1. divisjon. Det er nest minst i divisjonen, men også nedover i ligasystemet. Oppdateringen vil likevel få konsekvenser for kartsammensetningen til de ulike lagene, deriblant Oilers som spilte kartet mest i løpet av sesongen.

Flere har reagert kraftig på nattens oppdatering og stiller seg spørrende til hvorfor det ikke var Mirage som forsvant i denne omgang. Blant dem er Bifrosts taktisk leder Arnfinn «theNe» Hagen Eriksen og den kanadiske proffspilleren David «DAVEY» Stafford.

Apeks' spillerutvikler og trener, Morten «zEVES» Vollan mener oppdateringen er etterlengtet og etterlyser en bedre holdning til endringen.

Siste fra forsiden