Klassiske River City Ransom får oppfølger

Takket være suksess på Kickstarter.

River City Ransom: Underground
Conatus Creative

River City Ransom er et japansk «beat 'em up»-spill med rollespillelementer, hvor vi følger Alex og Ryan i deres forsøk på å redde Ryans kjæreste, Cyndi, fra en lite tiltalende skurk ved navn Slick. Spillet ble svært populært på Nintendos gamle NES, og nå får det en oppfølger.

Det nye spillet heter River City Ransom: Underground, og blir en realitet etter at utviklerne nå har nådd målet sitt på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter. Kampanjen har fortsatt litt i overkant av femti timer, og i skrivende stund har utviklerne klart å samle inn omtrent 1,1 millioner norske kroner.

Trofast oppfølger

Det nye spillet fortsetter i samme stil som originalen, og utvikles av kanadiske Conatus Creative. Vi loves actionfylt, sideskrollende slåssing med store piksler, og utviklerne beskriver spillet sitt som et kjærlighetsbrev til River City Ransom, utviklerstudioet Technōs Japan og alle de sideskrollende slåssespillene fra åtti- og nittitallet.

Spillet får en åpen verden, både lokal og nettbasert samarbeidsflerspiller, samt større miljøer, mer omfattende handling og flere bifigurer enn originalen. Utviklerne har også fått Technōs-veteranen Yoshihisa Kishimoto med på laget, og med titler som Double Dragon og Renegade på rullebladet bør han ha god kjennskap til hva som får denne typen spill til å fungere.

Spillet kommer i utgangspunktet til Windows, og skal etter planen lanseres september neste år. Du kan se utviklernes Kickstarter-video under artikkelen.

Les også: Kickstarter-suksess for actionrollespillet Hyper Light Drifter
Les også: Podkast om «beat 'em up»-sjangeren

Siste fra forsiden