Kickstarter-suksess for actionrollespill

Hyper Light Drifter blander Zelda: A Link to the Past og Diablo.

Da utviklerne av det todimensjonale actionrollespillet Hyper Light Drifter ba om støtte på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter hadde de neppe noen anelse om hva som ventet dem. Målet for kampanjen var cirka 160 000 kroner, men før det første døgnet var over hadde skaperne fått inn det dobbelte. I skrivende stund har kampanjen passert én million kroner, og utviklerne har altså fått 640% av beløpet de opprinnelig ba om.

Med 26 dager igjen av folkefinansieringskampanjen er det tvilsomt at det stanser her.

Inspirert av klassikere

Hyper Light Drifter beskrives som en slags blanding av Zelda: A Link to the Past og Diablo, og det er kanskje dette som har fått spillerne til å gå av hengslene for konseptet. Vi loves lynrask kamp, massevis av taktiske muligheter og mengder av intelligente fiender, samt en gigantisk verden full av unike miljøer.

Grafikkstilen vekker minner om klassiske konsollspill, og har også likhetstrekk med indiesuksessen Superbrothers: Sword & Sworcery. De store pikslene akkompagneres av et lydspor laget av Rich «Disasterpeace» Vreeland, som nok er mest kjent for musikken til plattformspillet Fez.

Spillet kommer i utgangspunktet til Windows, Linux og Mac OS X. Om utviklerne får samlet inn litt ekstra er planen å også bringe det til PlayStation 4 og Vita. Under artikkelen kan du se utviklernes Kickstarter-video.

Les også: Utforsk endeløse grotter i Dungeon of the Endless
Les også: Fire gratisspill du bør prøve, inkludert «roguelike»-spillet Tales of Maj'Eyal

Siste fra forsiden