Klassiske Sega-spill til Europa

Nå får også vi europeiske PS2-eiere gjenoppleve 14 klassiske Sega-spill som til nå kun har vært forbeholdt det japanske markedet. Klassikere som Phantasy Star, Space Harrier og Golden Axe har blitt grundig oppdatert og er nå på vei til Europa.

Sega har vært i spillbransjen lenge, og har naturligvis laget en hel rekke klassikere som ikke er så kjente for dagens spillere. Nå kan imidlertid dette endres, for takket være en avtale mellom Conspiracy Games, den japanske spillutvikleren 3D Ages og Sega kommer Conspiracy til å utgi hele 14 nyversjoner av gamle, klassiske Sega-spill. For øyeblikket er disse kun planlagt til PS2, men det er jo lov å håpe at eiere av PC og andre spillsystemer også får mulighet til å kose seg med noen av disse spillene etter hvert.

De fem første spillene er Fantasy Zone, Monaco GP, Phantasy Star, Space Harrier og Golden Axe. Disse vil komme ut i første kvartal neste år, og det gjenstår naturligvis å se om utviklerne har klart å overføre det klassiske gameplayet i disse titlene til de oppdaterte PS2-versjonene. Disse spillene har allerede vært ute en stund i Japan.

De neste spillene i rekken nyversjoner er enda under utvikling. Dette er de planlagte titlene: Streets of Rage, Phantasy Star II, Phantasy Star: End of the Millennium, Gain Ground, Bonanza Bros., Alex Kidd in Miracle World, Last Bronx, Virtua Racing, Columns og Puzzle&Action.

For de som ikke har noen erfaring med disse klassikerne har vi laget en liten beskrivelse av de fem første nyversjonene:

Phantasy Star er et av de tidligste rollespillene i den stilen japanerne etter hvert har blitt så kjent for, og var nok en av inspirasjonskildene til Final Fantasy-serien. Som de aller fleste klassikerne i denne sjangeren sees Phantasy Star ovenfra, og selv om grafikken er oppdatert er den enda i 2D.

Golden Axe var en klassiker i spillehallene. Det er et slossespill der du og en venn måtte redde en fargerik fantasiverden fra den onde Death Adder. Blant de spennende landskapene var en landsby på ryggen av en enorm skilpadde og det mystiske slottet til Death Adder. Spillets handling sees fra siden, men i den oppdaterte versjonen er grafikken i 3D.

Space Harrier er et 3D-skytespill der du i høy hastighet må skyte eller unngå innkommende fiender. Det kan minne litt om Iridion-spillene til GBA, og var en slager i spillehallene på åttitallet.

Monaco GP er som navnet tilsier et bilspill. Spillet sees ovenfra, slik som var vanlig i denne sjangeren før spillmaskinene ble kraftige nok til å takle ordentlig 3D-grafikk. Nyversjonen er i full 3D, og sees skrått ovenfra. I og med at originalen kom ut i 1980 er det naturlig å tro at utviklerne har gjort en del forandringer med gameplayet.

Fantasy Zone er et klassisk side-scrollende skytespill der du styrer et lite romskip. I motsetning til i de fleste spillene i denne (dessverre utdøende) sjangeren kan du velge selv hvilken vei du vil fly, noe som tillater deg å flykte om motstanden blir for stor. Spillet har uvanlig søt grafikk i en stil som skulle være lett gjenkjennelig for alle som eide japanske konsollsystemer på åttitallet.

Siste fra forsiden