Norge CSGO Landslag

Knalltøff motstand for landslaget om VM-plass

Norges mix får ingenting gratis på vei til VM i Romania.

Sander Nordeide «Grus» Iversen fra sluttspillet i Telialigaen 2022.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Kvalifiseringen til verdensmesterskapet i Counter-Strike: Global Offensive er like rundt hjørnet, og Norges femmer skal konkurrere om billett til VM i Romania senere i sommer.

Det gikk ikke hele veien for Norge i fjor, men glimtvis pent spill og en uke på Bali kan sies å være godkjent både for de norske spillerne og supportere her hjemme. Fra fjorårets lag er Bjørnar «bfr» Fauske Røn og Henrik «becker» Becker ute av lagoppstillingen. Inn har Daniel «zykes» Jensen og Erik «Truth» Hansen Dyrnes kommet inn.

Første kamp mot Danmark spilles kl 16.00 i dag. Norges E-sportforbund stiller med direktesending av kampene.

Norge stiller med

Vis mer

no Daniel «zykes» Jensen
no Erik «Truth» Hansen Dyrnes
no Ole Kristian «Marcelious» Langan
no Jon Erik «ztk» Øygården
no Sander Nordeide «Grus» Iversen

Fra året før er Ole Kristian «Marcelious» Langan, Jon Erik «ztk» Øygården og Sander Nordeide «Grus» Iversen fortsatt med.

LES OGSÅ: Apeks rebels forlenger ikke med trax og vhw

Nabokrig om VM-plass

Norge er trukket ut i den nord-europeiske-kvalifiseringen i likhet med Sverige, Danmark og Island. To av fire lag sikrer seg direkte plass til VM, mens de to siste faller ut av turneringen. Danmark er det antatt sterkeste laget og stiller med talent-laget til Astralis hvor superveteranen Andreas «Xyp9x» Højsleth figurerer. Laget spiller med hverandre fra før og har lagkjemi og rutine nok til å være favoritt til å ta førsteplassen.

Sverige har også talent, men møter i likhet med Norge opp med et mixlag. Laget har to spillere fra GODSENT, men stiller også med stjernen Isak «isak» Fahlén fra GamerLegion, som nylig havnet på andreplass under CSGO-majoren i Paris. Island får sies å være det svakeste laget i gruppen og skal nok slite mot samtlige av de nordiske lagene.

LES OGSÅ: Vitality vinner på hjemmebane

Åpner med danskene

Kvalifiseringen spilles mellom 7-8. juni og det er danskene i sør som er første motstander i turneringen. Dagen derpå venter Island, før Norge avslutter mot svenskene.

Siste fra forsiden