Paris -  Major

Vitality vinner på hjemmebane

Vinner finalen mot GamerLegion i den aller siste Counter-Strike: Global Offensive-majoren.

Vitality kunne endelig løfte major-trofeet.
Radosław Makuch/HLTV.org

DISSE SPILLER FOR VITALITY

Vis mer

mf Dan «apEX» Madesclaire
dk Peter «dupreeh» Rasmussen
dk Emil «Magisk» Reif
mf Mathieu «ZywOo» Herbaut
il Lotan «Spinx» Giladi

Vitality vinner den aller siste Counter-Strike: Global Offensive-majoren på hjemmebane i Paris.

Det skulle endelig løsne for Vitality når den aller siste Counter-Strike: Global Offensive-majoren skulle arrangeres i Frankrike og Paris. Den franske organisasjonen har ikke tatt seg lenger enn til kvartfinale i majorene tidligere, men hadde endelig sjansen til å løfte det gjeveste trofeet søndag kveld.

Siste hinder på veien var GamerLegion, som i likhet med Apeks, overrasket alle og vant mange hjerter i den franske hovedstaden. Det ble riktignok ikke like spennende når Vitality vant åpningskartet Overpass komfortabelt og hentet seg inn på det andre kartet Nuke. Med en solid 2-0-seier kunne Vitality endelig løfte major-trofeet for første gang og ta med seg nærmest 5,5 millioner kroner i premiepenger hjem.

LES OGSÅ: Galskapen fortsetter i Paris - Apeks slår Team Liquid

Norsk eventyrreise

Majoren ble med norske øyne preget av eventyrreise uten like for norske Apeks med Joakim «jkaem» Myrbostad. Mot alle odds brøytet den norske organisasjonen seg gjennom major-systemet fra lukket kvalifisering og hele veien til semifinalen i den gjeveste turneringen i Counter-Strike-sirkuset.

For Håvard «rain» Nygaard og FaZe endte den aller siste Counter-Strike: Global Offensive-majoren med exit i kvartfinalen mot norskeide Heroic. For Heroic sin del, som forøvrig står midt i en oppkjøpsprosess i følge rapportene, ble overraskelsen GamerLegion for sterke i semifinalen.

Håkon «hallzerk» Fjærli og Complexity klarte på sin side aldri å ta seg videre fra Challenger Stage og endte derfor utenfor topp 16.

Statistikk fra finalen.
HLTV.org

Siste fra forsiden