Podkast

Retro Crew #73

Knappesekvenser kan spores tilbake til Dragon's Lair

Retro Crew ser på arkadespillet som er elsket og hatet for sin stil.

80-tallsspillet Dragon’s Lair er et arkadespill som bestod av en tegnefilm spilt av fra en LaserDisc-plate. Historien handler om en ridder ved navn Dirk The Daring som må redde prinsesse Daphne (for øvrig basert på Playboy-modeller).

Frustrerende spillopplevelse

Det eneste spilleren i praksis gjorde var å gå til venstre, høyre eller angripe på de rette tidspunktene. Man hadde veldig liten tid på seg, og dersom du feilet fikk du se en av flere tilgjengelige dødsanimasjoner. Dagens bruk av knappesekvenser («quick time events») har med andre ord røtter fra dette animasjonsspillet fra Cinematronics.

Trykk fort!
For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Svært lite tilgivende kontrollere og krav til utrolig presis timing gjorde at mange hatet spillet, men spillets vakre animasjoner gjør at Dragon’s Lair likevel er verdt å nevne i ettertid. Spillet ser utrolig ut dersom man sammenligner med andre utgivelser fra 1983. Mye av grunnen kan man takke Don Bluth for. Han var animatør og produsent for mange Disney-filmer og gav spillet en unik og flott fantasy-stil.

I dag finnes Dragon's Lair til alt som kan krype og gå av spillplattformer.

Programleder er som vanlig Jostein Hakestad, og med seg på showet han Kenneth Jørgensen og Are Ness Fløgstad. De håper nok episoden er mindre frustrerende enn å faktisk prøve å spille dette legendariske spillet.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Det er produsert 73 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 72: Klassiske låter fra Sega Master System
Episode 71: Våre beste minner fra arkadehallene
Episode 70: De beste strategispillene fra nittitallet

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden