Peter Molyneux - NFT

Kontroversielle Peter Molyneux lager NFT-spill

Selvfølgelig.

Gala Games

Peter Molyneux, mannen som sparket i gang Fable og som siden har stått bak en rekke kontroversielle spillprosjekter, har kunngjort planer om et spill med non-fungible tokens – såkalte NFT-er.

Lag dine egne dingser, selg dem for LegacyCoins og tjen penger. Det er i hvert fall konseptet.
Gala Games

Opplegget går under navnet Legacy, og beskrives av utvikleren selv som verdens første «Blockchain Business-simulator». Spillet skal etter planen lanseres en gang til neste år.

Via nettsidene til sin nye samarbeidspartner Gala Games forklarer Molyneux at spillere først kjøper seg en såkalt Land NFT. Med et stykke land i lomma kan spillere begynne å bygge sitt eget digitale forretningsimperium.

Her designer man sine egne, unike produkter, samtidig som man må passe på at fabrikkarbeiderne har det bra og jobber effektivt. Underveis får man muligheten til å tjene opp LegacyCoin – kryptovalutaen som brukes til å kjøpe NFT-er i spillet eller bytte «hva som helst med andre spillere fra hele verden».

Implementeringen av NFT-er i spill har blitt en stadig større snakkis det siste året, og flere utviklere har lekt med tanken på å hive seg på. Forrige uke lanserte Ubisoft sin egen satsing på det omdiskuterte fenomenet, men ikke alle har latt seg imponere.

NFT-er har nemlig blitt kritisert av mange, som mener at opplegget kun skaper kunstig verdi på noe som egentlig er verdiløst. I et intervju med NRK tidligere i høst spådde Lasse Meholm, tidligere blokkjedeekspert for DNB og Nordea, at NFT-bobla kommer til å sprekke innen seks måneder.

LES OGSÅ: Ubisoft begynner med salg av NFT-er i spillene sine »

Siste fra forsiden