Peter Molyneux - Legacy

Fable-skaperen Peter Molyneux har kunngjort sitt nye spill

«Legacy» vises frem i lengre video.

Skjermbilde fra Legacy.
YouTube/22cans

Peter Molyneux bør være en kjent skikkelse for de fleste spillinteresserte, og nå vet vi mer om hans nyeste tittel – som har fått navnet Legacy. Det melder blant andre Eurogamer.

Legacy, utviklet av Molyneux' studio 22cans, beskrives av utvikleren som et svært ambisiøst spill og har altså hittil klart å holde seg unna offentlighetens søkelys.

I Legacy er man en slags oppfinner/altmuligmann som begynner sin karriere med å fikle med saker og ting i en garasje, for deretter å bevege seg oppover rangstigen og forhåpentligvis ende som mektig forretningsmagnat.

Inspirert av debutspill

Det dreier seg med andre ord om en industrisimulator som handler om å ta kloke strategiske valg og opptre som en god arbeidsgiver. Ifølge utvikleren vil alle valgene ha store konsekvenser for hvordan spillet utvikler seg.

Skjermbilde fra Legacy.
YouTube/22cans

I en lengre video lastet opp på YouTube-kanalen Red Bull Gaming, og som du kan se nederst i artikkelen, forklarer Peter Molyneux at ambisjonen med spillet er å formidle en følelse av ekte kreativitet og hvordan det oppleves å være suksessfull i sitt virke.

Molyneux forklarer videre at spillet er inspirert av det aller første spillet han utviklet, The Entrepreneur, en tekstbasert bedriftssimulator som kom ut i 1984.

I videoen får vi se ulike klipp fra spillet, men da kun i en veldig tidlig pre-alfa-versjon. Hvordan spillet ender opp med å se ut er ennå uvisst, og de spillmekaniske detaljene er også ganske uklare enn så lenge. Spilldato er dermed naturlig nok heller ikke kjent.

Peter Molyneux har tidligere stått bak spill som Populous, Black & White og Fable-serien, samt problembarnet Godus. Han grunnla studioet 22cans i 2012, og det nye studioets første tittel var det eksperimentelle samarbeidsspillet Curiosity: What's Inside the Cube?.

Studioets seneste tittel var The Trail fra 2016.

Les også: – Forza Horizon-studioet jobber med et nytt Fable-spill »

Siste fra forsiden