Overwatch - rasisme

Koreansk Overwatch-proff i USA: – Vi opplever rasisme hver dag

Robert Paul/Blizzard

Lee «Fearless» Eui-Seok – Overwatch-spiller for laget Dallas Fuel – har avslørt sjokkerende detaljer om rasismen han og lagkameratene opplever daglig i Dallas i USA. Den sørkoreanske spilleren forteller at situasjonen har forverret seg voldsomt for asiater siden koronapandemien begynte sine herjinger for et år siden.

– Tar av seg munnbindet og hoster på oss

Det var under en Twitch-sending tidligere i uka at «Fearless» fortalte om de mange tilfellene av rasisme han har opplevd den siste tiden. I klippet – som du kan se i Twitter-videoen nedenfor – forteller han at Dallas Fuel-laget daglig utsettes for rasisme på gata.

Artikkelen fortsetter under Twitter-videoen.

Hat og vold mot asiater har blitt et utbredt problem i flere deler av verden, men spesielt USA. Det hele har blusset kraftig opp under koronapandemien, ettersom enkelte grupper påstår at det er Kina som står bak virusutbruddet, og har ført til alt fra trusler om vold til masseskytinger.

«Fearless» forteller at han aldri opplevde rasisme da han bodde i Los Angeles for et par år siden. Siden covid-19 har enkelte imidlertid blir mer ivrige etter å uttrykke seg rasistisk, selv på åpen gate.

– Å være asiatisk her er dritskummelt. Folk prøver å begynte krangler og slåsskamper med oss. […] Amerikanere kommer bort til oss og det er til og med folk som hoster på oss. De hoster på oss med vilje og slenger dritt mens de ler. Det er virkelig alvorlig, sier han.

I kjølvannet av uttalelsene tok Dallas Fuel-eier Mike Rufail til Twitter for å uttrykke sin forferdelse over situasjonen. Rufail forteller at sikkerheten til spillerne er det aller viktigste for klubben.

Artikkelen fortsetter under Twitter-videoen.

Blizzard har også kommet med en kort uttalelse i saken. Til Polygon melder selskapet at det tar avstand fra rasisme og at det vil fortsette å støtte opp om spillerne.

Siste fra forsiden