Bethesda saksøker Interplay

Krangel om Fallout

Fallout-partnere i tottene på hverandre.

Etter å ha lisensiert merkevaren i tre år, kjøpte Bethesda Fallout-navnet i 2007 for rundt 5,75 millioner dollar. Selgeren var Interplay, som ble sittende på rettighetene til å lage et MMO i universet. Betingelsen var at man skulle starte full utvikling innen to år. I april trakk Bethesda rettighetene tilbake, de var misfornøyde med Interplays innsats.

En vanlig dag i Fallout 3.

Nå kan Gamespot melde om at Bethesda har trukket sin tidligere partner for retten i Maryland. Saken inneholder ti punkter som går på kontraktsbrudd og varemerkebrudd.

Utvikleren av Fallout 3 klager blant annet på at Interplay aldri skaffet pengene de hadde lovet til MMO-prosjektet, og at man plutselig gikk til en ny utvikler og skapte et MMO-spill ved navnet Project V13.

Dessuten reagerer man på at Interplay har solgt Fallout, Fallout 2 og Fallout Tactics både digital og i boksform under navnene Fallout Trilogy og Saga Fallout. Spesielt det første navnet skal være misledende, siden man kan bli lurt til å tro at pakken inneholder Fallout 3.

Videre mener Bethesda at avtalen med digitale distributører er ulovlig. Interplay har rett til å selge de opprinnelige Fallout-spillene, men i følge Bethesda må alt medfølgende materiale godgjennes av dem først.

The Elder Scrolls-utvikleren krever at retten finner det slik at Interplay ikke lenger har noen rett til å bruke Fallout-navnet. Man vil også sette en stopper for salg av eldre Fallout-produkter. Bethesda krever ikke penger i denne saken.

Siste fra forsiden