Krever fullt navn på nettet

Blizzard med kontroversielle endringer i forum og i Battle.net.

Oppdatering: Blizzard har nå snudd i døra, og annonserte at Real ID-tjenesten ikke vil implementeres på verken Starcraft II- eller WoW-forumene. Blizzard sier at de har tatt kritikken til ettertanke, og velger derfor "hva majoriteten av spillerne ønsker".

Opprinnelig sak: I forbindelse med etterlengtede Starcraft II annonserte Blizzard for en god stund tilbake at de ville gi "gjenoppvekke" den gamle Battle.net-tjenesten.

Tjenesten har vært ute i hardt vær før, især i forbindelse med integreringen av World of Warcraft-kontoer. Og nok en gang må Blizzard tåle kritikk grunnet Battle.net. Det er nemlig en planlagt funksjon, Real ID, som nå skaper mye furore.

Real ID, er ifølge Blizzard en "totalt frivillig og valgfri tjeneste for økt personlighetsnivå". Ideen er at spillere skal kunne kommunisere på tvers av samtlige av Blizzards spill via Battle.net. Først ut er kongen selv, World of Warcraft. Deretter følger Starcraft II.

Real ID vil fungere ved at spillere må oppgi deres fulle og virkelige navn. Navnet ditt vil vises både når du chatter, kommuniserer i spill eller kikker på profilen til en annen spiller. Det kreves dog at man må være "venner" for å se hverandres virkelige navn. I utgangspunktet er det altså ikke noe spesielt oppsiktsvekkende, og for mange vil dette antageligvis være en kjærkommen nyvinning. Hva som skaper kontrovers er derimot at Real ID også tvangsinnføres på både World of Warcraft- og Starcraft II-forumene.

Alle innlegg som skrives på forumene i fremtiden vil vise det fulle navnet til opphavspersonen. Dette har naturligvis skapt stor debatt rundt både personvern og privatlivets fred. Andre er dog ikke riktig så skeptisk, og i denne forumtråden har personer på begge siden av debatten diskutert saken fram og tilbake.

Blizzard på sin side forsvarer Real ID fullt ut, og forsvarer nødvendigheten av systemet med at forumene deres jevnt og trutt er offer for unødvendige innlegg og tråder, blant annet såkalte flame wars, trolling og generell spamming. Real ID, i kombinasjonen med en annen planlagt forumfunksjon som tillater å avgi stemmer på innlegg, vil ifølge Blizzard heve kvaliteten på framtidige foruminnlegg vesentlig.

Da gjenstår det selvsagt bare å spørre, hva syns du? Godtar du at det fulle navnet ditt legges ut på nett, eller foretrekker du å skjule identiteten din bak et kallenavn?

(Kilder: Gamepolitics, WoW fora 1, WoW fora 2)

Siste fra forsiden