Rogue Legacy 2 annonsert

Kritikerrost «rogue-lite» får etterlengtet oppfølger

Rogue Legacy 2 kommer til sommeren.

Cellar Door Games

Et av 2010-tallets største indie-yndlinger, Rogue Legacy, får nå en oppfølger. Det kunne utviklerne i Cellar Door Games avsløre via selskapets Twitter-konto sent forrige uke. Der viste de ikke bare fram et ørlite klipp fra spillet, men de slapp også en håndfull skjermbilder som lot oss se litt av hva vi har i vente.

Alt tyder på at Rogue Legacy 2 fortsatt vil være et nymoderne «rogue-lite»-spill. Dette betyr at man må bryne seg på prosedyrisk genererte slott fullt av lumske monstre, og hvis man dør, må man starte på nytt med et nytt slott. Underveis plukker man opp nye våpen, trylleformler og gullmynter som går i arv til den neste spillfiguren, slik at man aldri går tomhendt fra et tokt.

Litt nytt, litt gammelt

Man skal fortsatt føre slekten videre.
Cellar Door Games

Nytt av året ser ut til å være en helt ny grafisk stil, hvor originalens pikselert grafikk er byttet ut med håndtegnede karaktermodeller og bakgrunner. Utviklerne lover at komponistene fra det første spillet, Judson Cowan og A Shell in the Pit, blir med på notene også denne gangen.

Ellers vet vi ikke så mye om spillet, men utviklerne har siden annonseringen kommet med stadig nye bilder og informasjon på Twitter.

Vi var svært fornøyde med originalspillet da det ble lansert i 2013:

– Rogue Legacy gjør en utrolig god jobb med å blande «roguelike»-elementer inn i et solid todimensjonalt, sideskrollende eventyr. Spillet er proppfullt av interessante og velfungerende ideer, og det hele er svært imponerende, skrev vår anmelder.

Rogue Legacy 2 har forventet lansering i sommer og er foreløpig bare annonsert for PC.

Siste fra forsiden