League of Legends

– Kult med høyt nivå og godt oppmøte

Vår Logitech G League of Legends Challenge skal avgjøres søndag.

Sebastian «BX3 Boffen» Gsell ser frem til finalespillet på lørdag.
Riot Games/Privat

Dette er Logitech G League of Legends Challenge

Vis mer

Online-turnering arrangert av Gamer.no. Den fungerer som oppvarming til en større liga til høsten hvor det er 15 000 kroner i premiepotten. De fire beste lagene i turneringen er automatisk kvalifisert til øverste divisjon i seriespillet, og vinnerlaget får fem gavekort á 500 kroner fra Elkjøp.

Disse lagene spiller i avslutningen søndag 1. juni:

  • A for Aria
  • Gosh Gaming
  • BX3
  • Representing Bronze V
  • Celestial Gaming
  • Fedora Tip Forening

Se turneringstreet, resultater og gjenværende kamper her

De innledende rundene av Logitech G League of Legends Challenge startet helgen 25.-26. mai. I disse kampene var det både overraskelser, flott spill og høyt nivå. Når finalene spilles førstkommende søndag, forventes det enda mer!

Fire av seks lag i finalerundene består utelukkende av spillere som er rangert i Diamond eller høyere. Sebastian «BX3 Boffen» Gsell, midlaner for BX3, synes det høye nivået før finalene er nervepirrende.

– Det var kult med høyt nivå og godt oppmøte. Turneringen har veldig mange flinke spillere og lag. Jeg tror at A for Aria, BX3 og Celestial Gaming er favoritter for helgen, men det blir spennende, sier Gsell til Gamer.no.

Her er helgens sendeskjema og castingteam »

BX3 var redde for å tape

League of Legends-laget til BX3 har eksistert siden sommeren 2013. Da de hentet inn Fredrik «n3imad» Rødli var de også det første laget i Norge med en dedikert trener og analytiker. Men etter en tid som trener, tok Rødli over plassen som supportspiller på laget. Årsaken til at denne endringen ble gjort, var at BX3 ønsket å satse mot League of Legends Championship Series.

Turneringen har gått relativt smertefritt for BX3 så langt, men da de møtte Aborji i kvartfinalen støtte de på problemer. De ble nemlig nervøse for å tape etter en svak invasjon på nivå 1.

– Alle våre «lanes» slet tidlig i spillet, men vi hentet oss inn igjen ved hjelp av gode rotasjoner og «teamfights», skriver BX3 Boffen i kommentarfeltet til opptaket av den aktuelle kampen.

Gosh Gaming sjokkerte med seier

Hadde BX3 gått på et tap i denne kampen, ville de vært i samme sko som én av de andre turneringsfavorittene. Celestial Gaming tapte nemlig sin kvartfinale i øvre pulje mot et antatt svakere lag, og det var Gosh Gaming som stod for kveldens største overraskelse. Det hele var et realt «David mot Goliat»-oppgjør hvor David trakk det lengste strået.

Lars «GG Larssen» Angeltveit, marksman for Gosh Gaming. (Bilde: Privat)

Som lag er Celestial Gaming rangert i «Diamond 1», mens Gosh Gaming sitt høyest rangerte lag hører til i «Platinum 4». Det er altså åtte divisjoner mellom dem. Oppgjøret er et perfekt eksempel på at antatt svakere lag kan trå til og hente hjem seieren. Det handler om å være fokuserte og spille som et lag.

Lars «GG Larssen» Angeltveit, marksman for Gosh Gaming, mener at de vant på grunn av riktig innstilling og gode rotasjoner.

Les også
– «jkaem» go kill tenker jeg er en god plan

– Før vi startet tenkte vi bare at vi måtte være 100% fokusert og følge planen vi hadde. Vi visste at CG var et vanskelig lag å slå, men muligheten er jo alltid der. Plutselig feilet de «lane swappen», og vi fikk et tårn og en drage før de hadde tatt noe. Etter det roterte vi topp, drepte tre og tok ned topp tårnet. Så fortsatte vi bare å dra fra i gull, forteller Angeltveit.

– Vi slo CG ved å rotere bedre enn dem, ta tårn der de ikke forventet det og å spille sikkert inn til seier.

Omtrent 20:27 ut i dette opptaket mellom Celestial Gaming og Monsterscrubs ser du Jakob «Cg Jubel» William Andresen gjøre invaderingen som kommentator Asheim mente var turneringens beste spill så langt.

Krister «Deac» Asheim kommenterte den omtalte kvartfinalen. Han tror fremdeles at Celestial Gaming kan vinne turneringen, men det vil bli hardt.

– Den største overraskelsen var nok at Gosh slo Celestial ned i den nedre pulja. Ingen forventet egentlig det. Jeg har fremdeles en knapp på at Celestial skal gå av seieren i turneringen, men de er bare en av favorittene. BX3 og A for Aria er også veldig gode, melder Asheim.

– Jeg synes også at CG Jubel sto for turnerings beste «play» da han på level 2 counter-jungla Amumu i kampen mot Monsterscrubs.

Mener Zergoth var MVP

Turnerings andre kommentator Sindre «SmileyNOR» Wirkola, har gjort noen andre vurderinger. Han håper at Fedora Tip Forening skal hente hjem seieren. Han synes også de hadde turnerings mest verdifulle spiller (MVP).

– Jeg heier på Fedora Tip Forening. Jeg føler at de presterer sterkere og sterkere desto lengre de avanserer i turneringen. Dessuten synes jeg de turneringens mest verdifulle spiller så langt, forteller han til Gamer.no.

– Zhergoth i toplanen til Fedora Tip Forening var fenomenal med Jax. Han spilte nesten perfekt og knuste all motstand, også i en-mot-to-kamper.

Semifinaler og finaler i Logitech G League of Legends Challenge spilles søndag 1. juni fra klokken 14:00. Her finner du sendeskjema og livesending med kommentatorer.

Trenger du litt hjelp til å forstå hva som skjer under helgens turnering?
Sjekk vår seerguide til League of Legends »

Siste fra forsiden