Kutaragi: PS3 er en datamaskin

Ken Kutaragi fra Sony Computer Entertainment hevder at PS3 ikke er en spillkonsoll, men en datamaskin.

Next Gen har oversatt deler av et intervju Ken Kutaragi har hatt med japanske PC Watch, og her forteller han at PS3 er radikalt annerledes enn PS2. Faktisk mener han at systemet ikke er en konsoll, men at det er en datamaskin. I følge Kutaragi har hele konsollen blitt designet med tanke på at det skulle være en datamaskin.

Som eksempler trekker han frem at systemet kommer med store konfigurasjonsmuligheter og standardporter, slik at du for eksempel kan installere en ny (vanlig) harddisk om du ønsker det. Etter som systemet kommer med standardporter vil det også kunne kobles opp mot annen maskinvare og benytte seg av denne.

Dessuten forteller han at systemet vil kunne utvikles med tiden, og at om ny teknologi finner veien til PC-markedet vil PS3 også kunne utvides til å bruke denne. I følge Kutaragi har ikke Sony noen konkrete planer om å lansere oppgraderte versjoner av PS3, men han forteller at det ikke er noe som står i veien for dette.

På samme måte som datamaskinprodusenter som Dell og Apple stadig gir ut oppdaterte modeller av maskinene sine, vil Sony kunne lansere nye og forbedrede PS3-modeller etter som tiden går. Det ser ikke ut som det er snakk om å lansere nye versjoner med forbedret kjernemaskinvare, men Kutaragi trekker for eksempel frem at det kan være aktuelt med større harddisk.

Mens vi skriver om PS3, kan vi forresten ta med at nettstedet GamesIndustry.biz har vært i kontakt med ulike utviklere for å få deres mening om ryktene om at PS3 vil være "langsom og ødelagt", slik enkelte rykter har hevdet i det siste. Ikke uventet har disse utviklerne (som jobber med spill for PS3) avfeid ryktene som tøv og tull. Begrunnelsene deres kan du lese i GamesIndustry.biz sin artikkel.

Siste fra forsiden