Kutter én pris og øker en annen

Microsoft følger etter Sonys mye omtalte priskutt, men har det egentlig blitt billigere å skaffe seg en konsoll?

På sin pressekonferanse på Gamescom i forrige uke fortalte Sony om den nye PS3-modellen og et nytt, og lavere prispunkt. I etterkant har det blitt spekulert i om den den veiledende prisen på Playstation 3 i Norge ikke vil påvirkes noe særlig av det som har blitt annonsert for resten av verden, blant annet på grunn av en langvarig priskrig på konsollen her til lands.

En uhøytidlig prissjekk viser at mange butikker har lagt seg på samme nivå som før med PS3 Slim, men at blant andre Elkjøp og Lefdal har senket den med rundt to hundrelapper.

Uansett har Microsoft vært raskt ute, og varslet i går at de også ville komme med et priskutt på Xbox 360. Priskuttet gjelder den dyreste utgaven Xbox 360 Elite, som nå vil ha en veiledende pris på 2299,-. Mellomutgaven Xbox 360 Pro fases ut av markedet, mens noe oppsiktsvekkende økes faktisk den veiledende prisen på den billigste utgaven, Xbox 360 Arcade, til 1799,-.

Xbox 360 Elite.

Til Spillverket.no sier direktør for den norske underholdnings- avdelingen hos Microsoft, Tony Renstrøm, følgende:

– Det er vanskelig for oss å forutse hva butikkene kommer til å selge maskinen for, men det stemmer at vi legger opp til et lite prishopp på Arcade-utgaven. I en overgangsperiode vil man få med Banjo Kazooie Nuts & Bolts for den prisen.

På spørsmål om grunnen til prishoppet svarer Renstrøm:

– Vi opererer i et stadig mer konkurranseutsatt marked, og i det siste har det blant annet vært svært variable valutakurser. Vi har gjort en vurdering ut fra det, og bestemt oss for å ta Pro-utgaven ut av markedet og skape to nye prispunkter, der Elite legger seg nært det som var prisen på gamle Pro, mens Arcade altså økes litt i pris.

Selv om prisen nå økes noe er Xbox 360 Arcade fortsatt den desidert billigste av denne generasjonens konsoller.

Gårsdagens pressemelding kunne også fortelle at høstens konsoller ville være klargjort for bevegelsesstyringen Natal, men Renstrøm presiserer overfor oss at samtlige Xbox 360-konsoller, også gamle, skal fungere med Natal etter en programvareoppdatering via Xbox Live.

Siste fra forsiden