OnLive klar for åpen beta

La testingen begynne

Det ambisiøse prosjektet skal snart prøves ut i Statene.

På årets Game Developers Conference ble det nye selskapet OnLive offentliggjort sammen med en ny tjeneste ved samme navn. Målet med dette foretaket er å gi forbrukerne tilgang på spill uten at de må ha den nødvendige maskinvaren.

OnLive hevder de kan effektivt streame grafisk krevende spill fra sine servere og hjem til deg. Det eneste du skal behøve av utstyr er en liten boks med medfølgende håndkontroll, samt en TV å spille på.

Tjenesten skal også lanseres til PC og Mac, og da skal du visstnok bare behøve et lite program for å streame spill til maskinen din. Det tekniske rundt prosjektet har allerede blitt kritisert fra flere hold, men OnLive er tilsynelatende fortsatt i rute til en planlagt vinterlansering i Statene.

Nå melder OnLive-sjef Steve Perlman at det er klart for en åpen betatest i USA. Planen er å teste systemet på en rekke ulike maskinvarer, samt på tilkoblinger med forskjellig hastighet. Selvsagt håper OnLive også å luke ut gjenværende feil etter den interne betaen.

OnLive har allerede skaffet nok testere, men er interessert i flere søknader. Hvis du tilfeldigvis befinner deg i USA kan du melde din interesse på selskapets hjemmeside.

Om OnLive faktisk fungerer og blir lansert til vinteren, kan det vente seg konkurranse fra et lignende prosjekt. Bransjeveteran David Perry er nemlig godt i gang med sitt Gaikai, og det er visstnok også i betafasen.

Siste fra forsiden