Landets beste spillere er kåret

Se hvem som vant NM i esport i helgen.

Aposis Gaming vant League of Legends-turneringen på SpillExpo.
eSports Norway

HELGENS NM-VINNERE:

League of Legends: Aposis

StarCraft II: Eiki

Tekken Tag Tournament 2: K2

Street Fighter 4: Phenom

Denne helgen møttes Norges beste i League of Legends, StarCraft II, Dota 2, Tekken Tag Team 2 og Street Fighter 4 til dueller under NM i esport. Etter å ha kjempet seg gjennom nettbaserte kvalifiseringsrunder med over 4500 deltakere skulle 128 kvalifiserte spillerne konkurrere på SpillExpo i Lillestrøm.

Overraskende resultater

En av turneringens største overraskelser kom i StarCraft II-finalen hvor Eik Johannes «Eiki» Grødem tok en solid 3-1-seier over Kristoffer «TargA» Marthinsen.

Eiki har tidligere gjort seg bemerket i Norge ved å vinne en stor StarCraft II-turnering i regi av Gamer's Paradise. Der slo han ut selveste Snute i finalen.

TargA er en av de mest kjente norske StarCraft II-spillerne og har deltatt i en rekke profilerte turneringer i år, der i blant europasluttspillet til verdensmesterskapet i StarCraft II.

De samme spillerne møttes også i fjorårets NM-finale, men da var det TargA som stakk av med en 3-1-seier.

Eiki fikk med seg en førstepremie på 8 000 kroner og spillutstyr fra SteelSeries til en verdi av ytterligere 5 000 kroner.

Vinneren av Tekken Tag Team 2-turneringen ble «K2», mens det var «Phenom» som stakk av med seieren i Street Fighter 4. Begge disse fikk premier på 2 500 kroner hver, og diverse spillutstyr.

Aposis Gaming danket ut Sparkles i finalen av League of Legends-turneringen og dro dermed hjem som norgesmestre og en fin premie i kofferten. Laget fikk nemlig med seg 8 000 kroner og SteelSeries-utstyr verdt 5 000 kroner.

Jobber for esportvekst i Norge

Norgesmesterskapet i esport ble holdt for andre gang noen sinne denne helgen. Det er den norske turneringsarrangøren eSport Norway som står bak arrangementet, som først hadde sin debut under fjorårets SpillExpo. Målet deres er å gro esportmiljøet i Norge:

Les også
Gamer.no har gather for norske Counter-Strike-spillere

– Gjennom dette året har vi sett en klar økning i nivå og ferdighet hos norske spillere, og ved å tilby dem konkurransefokuserte arenaer som SpillExpo tror vi at fremtiden til elektronisk sport i Norge er sikret, skriver eSport Norway på hjemmesidene sine.

Moroa er ikke over

Etter å ha kåret norgesmesterne i fire av fem spill er det fremdeles ett som mangler. Grunnet tidspress under turneringen ble det ikke spilt finalekamper i Dota 2. Disse vil derfor holdes i løpet av uken og sendes direkte på Twitch-kanalen til eSport Norway.

Hvis du var uheldig nok til å gå glipp av norgesmesterskapet kan du finne trøst i at kampene kan sees i opptak på eSport Norways Twitch-arkiv.

Finalen i vår egen landsomfattende turnering i FIFA 14 ble også spilt under SpillExpo. Vinneren stakk av 10 000 kroner.

Siste fra forsiden