Lanseringsrykter og super-Doom på PS3

John Carmack snakker om en "super-versjon" av Doom 3 for PS3, og Sony kommenterer siste ukes rykter om konsoll-lanseringen.

I det nyeste nummeret av Game Informer Magazine finner vi et intervju med John Carmack, som er hovedmannen bak Doom 3-motoren. Her snakkes det om alt fra Doom-spillet til mobiltelefoner og den kommende Doom-filmen, og det nevnes også at en eventuell etterfølger (Doom 4, med andre ord) sannsynligvis vil utvikles av en annen utvikler med hjelp fra id Software. I tillegg forteller Carmack at det snakkes om å lage en "super-versjon" av Doom 3 for PS3, uten at det sies mer enn at dette er noe id har lyst til å gjøre.

I forhold til PS3 har det gått en del rykter i det siste om lanseringen av konsollen, og nå har Sony snakket med GamesIndustry.biz om disse. Sony forteller at de ikke har kunngjort noen eksakt lanseringsdato for hver region, og at de sannsynligvis vil gjøre som Microsoft og vente til lanseringen nærmer seg før de kunngjør noen slike detaljer. De forteller imidlertid at de fortsatt regner med å lansere konsollen til våren neste år, men om denne planen kun gjelder Japan vites ikke.

Det ser ikke ut som mange tror de vil lansere konsollen samtidig over hele verden, og enkelte analytikere tror faktisk vi europeere må vente helt til 2007 før vi får kjøpe PlayStation 3 i våre butikker. Skal vi dømme etter Sony sin lanseringsstrategi med PSP kan det virke rimelig sannsynlig at vi i alle fall må vente til slutten av neste år før PS3 lanseres i Europa, men det er nok klokt å vente med å uttale seg for sikkert om dette før Sony kommer med offisiell informasjon.

Siste fra forsiden