Led de allierte styrkene under D-dagen

Frontline: The Longest Day byr på strategi for nettbrett og datamaskin.

Slitherine / Matrix Games

Den 6. juni 1944 igangsatte de allierte styrkene tidenes største invasjon fra sjøen. Over 150 000 menn gikk i land i Normandie, og selv om de led store tap var invasjonen en suksess. D-Dagen ble begynnelsen på slutten for Hitlers okkupasjon av Vest-Europa.

Turbasert strategi

Kan du bryte gjennom tyskernes forsvar? (bilde: Slitherine / Matrix Games).

Nå blir det historiske slaget skildret i et nytt strategispill. Frontline: The Longest Day setter deg i skoene til de allierte kommandørene, og lar deg lede styrkene i fem store slag inspirert av de individuelle landingsoperasjonene Utah, Omaha, Gold, Cherbourg, samt Sword og Juno.

Spillet er et turbasert strategispill, som kommer til Windows og iOS, og skilter blant annet med over åtti forskjellige typer enheter som kan oppgraderes underveis. Som i mange andre spill av denne typen må du ta mange taktiske hensyn underveis, slik som å sørge for at enhetene dine ikke flankes og å forsøke å holde fiendens enheter i sjakk ved hjelp av dekningsild og artilleristøtte.

Heksagoner er en nødvendighet i et skikkelig strategispill. (bilde: Slitherine / Matrix Games).

Utgiverparet Slitherine og Matrix Games har allerede åpnet spillet for betatesting, og du kan skrive deg opp via deres betatestprogram hvis du er interessert. Lanseringen skal finne sted senere i år.

Samme tospann har forøvrig akkurat lansert det Harpoon-aktige strategispillet Command: Modern Air/Naval Operations på Steam. Det er en superseriøs simulering av moderne sjøkamp, litt i stil med norske Naval War: Arctic Circle.

Siste fra forsiden