Sluttspillet i Telialigaen - Rocket League

– Legendestatus til det laget som kan stoppe Nordavinds seiersrekke

Jakten på en ny Rocket League-mester fortsetter, men ekspertene tror på mer av det samme.

Sindre Stien/Good Game

Enten man elsker eller hater Nordavind er det ingen som kan nekte for at lagets seiersrekke i Rocket League er noe helt for seg selv. Helt siden det første seriemesterskapet i november 2017, har Oslo-klubben tronet alene på toppen og hver gang en utfordrer stikker nesa opp så smeller døren igjen fortere enn svint.

Med dominans fra ett lag over så lang tid, skulle en kanskje tro konkurrentene har mistet motet. Ifølge kommentator og Rocket League-ildsjel Anders «Exuses» Skjulestad er sulten imidlertid større enn noen gang, og idet vi går inn i nok et sluttspill veier drømmen om å danke ut Nordavind tungt.

– Jakten på Nordavind lever i beste velgående, og laget som til slutt klarer å stoppe den utrolige seiersrekken vil få umiddelbar legendestatus. Det kommer til å bli litt trist når det endelig skjer, men samtidig vil det bekrefte at det faktisk er mulig, forteller Skjulestad.

Hvorvidt dette er sluttspillet da Nordavind faller får vi se lørdag 16. november. Vi har allerede hørt med spillerne om deres tanker, og nå har vi fått med oss ekspertene «Exuses» og «Taffel» for å spå hvordan kampene faktisk vil utarte seg.

Sluttspillet ser du gratis på TV 2 Sumo, fra klokken 12:30 lørdag 16. november »

– Playwell er tente, men Nordavind vinner

Ildsjel og norsk Mister Rocket League, Anders «Exuses» Skjulestad.
Sindre Stien/Good Game

Semifinalemoroa begynner 12:30, med tabelltopp og forhåndsfavoritt Nordavind mot jyplingen Playwell. Tross stor selvtillit i sistnevnte leir er det ikke mange som tror Playwell har mye å stille opp med i denne kampen. «Taffel» tror imidlertid at Nordavind kan få større problemer enn mange tror, men at det til slutt ender som forventet.

– Jeg mener at Playwell er det eneste laget som kan utfordre Nordavind, da de er i kjempeform for tiden. Nordavind startet sesongen på bakfot, men har virkelig tatt det seriøst siden vinterferien og jeg føler de er et hakk over alle andre. Playwell er tente, men det blir seier til Nordavind.

Dersom David skal klare å hevde seg mot Goliath, er Playwell-gutta avhengige av å spille på sitt beste. Om laget kan skru opp tempoet uten å gjøre feil i forsvar er de vanskelige å ha med å gjøre, og selv om «Exuses» innrømmer at Playwell kan overraske er han ikke i tvil om hvem som vinner den første semifinalen.

– Nordavind er storfavoritter og skal vinne denne kampen ti av ti ganger. Valget av motstander sto på enten Playwell eller Razzle Dazzlers, og jeg mener dette var riktig valg. De regjerende Telialiga-mestrene er så solide at dette går veien.

Resultattips: 4-1 til Nordavind

– Celestial best om de får luket ut feil

Lørdagens andre semifinale mellom Celestial og Razzle Dazzlers vil mest sannsynlig bli langt jevnere enn den første. Etter en ubeseiret sesong, som blant annet inkluderte seier over nettopp Razzle, har Celestial et lite psykologisk overtak. Laget har riktignok vist svakhetstegn og dersom de ikke kan korrigeres er døren åpen for Razzle.

Les også
Anmeldelse: Rocket League
Våre eksperter tror «Tater» vil lede Celestial til finale.
Sindre Stien/Good Game

– Celestial skal på treningsleir i minst to dager inn mot sluttspillet, mens jeg vet at Razzle knapt har lagt inn en trening sammen. Razzle har mer rutine og Celestial viste svakhetstegn på slutten av sesongen, men de får nok orden på det med bootcamp, mener «Taffel» som tror på Celestial-seier.

For Celestial sin del blir det viktig å finne igjen til samspillet som fungerte så bra tidligere i sesongen. Razzle Dazzlers stiller med sitt førstelag for første gang på flere uker, som bør gi moralen et stort løft. Samtidig kan mangelen på spilletid sammen skape trøbbel, spesielt hvis Celestial får orden i sine rekker.

– Den andre semifinalen er mer åpen, og Razzle Dazzlers kan bite fra seg. Likevel står nok Celestial som favoritter, med seier over Razzle tidligere i sesongen, og jeg holder en knapp på at de skal ta seg til finale, spår «Exuses».

Resultattips: 4-2 til Celestial

Les også: Slik vurderte vi lagenes sjanser før sesongen »

– Kan aldri vedde mot Nordavind

Om våre spådommer står seg får vi en reprise fra vårsesongens finale, om enn bare i navnet. Nordavind står støtt, mens mye har endret seg for Celestial – som den gang het Bamble DreamTeam. Hvorvidt endringene er nok til å stige helt til topps gjenstår å se, men ikke glem at lagene spilte uavgjort tidligere i sesongen.

Nordavind ligger godt an til en ny Rocket League-seier i Telialigaen.
Sindre Stien/Good Game

Likevel tror våre eksperter at oppgaven blir for stor også denne gangen. Nordavind har rutine i bøtter og spann, og vet hvordan man skal vinne en finale – selv når det butter imot.

– Vi har sett Nordavind slite, men de samler seg alltid og går aldri tomhendte hjem fra sluttspill. Selv når de ligger under så får de skjerpet seg og vinner de siste kampene. Celestial har vist at de kan gi Nordavind kamp, og sitter med en god lagleder i «Tater». Svakheten deres er det mentale, og man kan ikke se bort ifra at finaletapet fra i vår vil sitte i bakhodet og så tvil om vinnersjansene, sier «Exuses».

«Taffel» mener derimot at Celestial aldri vil få sjansen til å sette sitt preg på finalen. I stedet tror han at Nordavind vil skyte ut av startblokka for å bevise at uavgjortkampen kun var et avvik fra normalen.

– Jeg tror det blir overkjøring i finalen. Nordavind kommer til å være veldig tent på å vise at de er best etter 3-3 i seriespillet.

Går alt som forventet får Rocket League-pokalen dermed en kort reise fra sluttspill på Meet Ullevaal til Nordavinds troféhylle på Intility Arena. Spådommer trenger imidlertid ikke å bety noe som helst, og den endelige fasiten får vi på lørdag.

Resultatips: 4-2 til Nordavind

Siste fra forsiden