Feature

Ukens nettutgivelser (uke 9)

Lekesoldater og romskip

Kos deg med alt fra ulver i verdensrommet til lekesoldater under første verdenskrig.

Det fortsetter å strømme på med nye spillutgivelser på nettet, og kvaliteten ser bare ut til å bli høyere og høyere. Her er ukens utvalgte nettutgivelser:

Toy Soldiers (Xbox 360).

Xbox 360

Ukens eneste Xbox 360-utgivelse er Toy Soldiers, et actionpreget strategispill der lekesoldater kjemper på europeiske slagmarker under første verdenskrig. Ved hjelp av stridsvogner, kavaleri, dobbeltdekkerfly og andre tidsriktige midler må du overvinne motstanderne i 24 kampanjeoppdrag og i flerspiller over Xbox Live eller via delt skjerm. Vil du virkelig detaljstyre kan du kontrollere individuelle enheter som i et tredjepersons actionspill.

Vandal Hearts: Flames of Judgement (PS3 og Xbox 360).

PSN

PS3-eiere kan laste ned Vandal Hearts: Flames of Judgement, et japansk rollespill med taktisk kamp. Spillet gjenforteller historien fra nittitallsklassikeren Vandal Hearts, og foregår på kontinentet Sostegaria. 16 år etter en stor krig rystet kontinentet ser det ut til å gå mot et nyt oppgjør mellom to kongeriker. Foreldreløse Tobias Martin blir dratt inn i den gryende konflikten, og sammen med en liten gruppe allierte prøver han å stoppe utbruddet av en ny storkrig. Spillet ble lansert på Xbox 360 i januar.

Mega Man 10 (Wii).

Wii og DSi

Wii kan skilte med flere utgivelser denne uken. Først ut er Mega Man 10, et todimensjonalt plattform/actionspill i klassisk stil. Spillet er satt til det noe kryptiske året 20XX, der et utbrudd av Roboenza har infisert alt som er mekanisk på jorden. Viruset gjør at fredlige maskiner blir helt rabiate og Mega Man må selvsagt rydde opp. Den klassiske Mega Man-strukturen er intakt. Du velger mellom åtte forskjellige nivåer, som alle voktes av sjefer som må tas av dage.

Bit.Trip Void (Wii).

Neste spill ut er Bit.Trip Void, som Nintendo beskriver som en "estetisk utforsking av rytme og musikk slik de påvirker vårt hverdagsliv og humør". Som tidligere bit.trip-spill er Void en abstrakt opplevelse der lyd og bilde kombineres på spennende måter. Du må samle "beats" for å vokse, og bli så stor som mulig. Opp til fire spillere kan konkurrere på samme konsoll.

Dark Void Zero (DSi).

Sist ut på Wii er arkadeklassikeren Zaxxon, som har dukket opp på Virtual Console/Arcade. Dette er originalutgaven av Segas velkjente isometriske romskytespill, og langt fra noe dårlig tillegg til konsollens spillbibliotek.

Pinball Pulse (DSi).

Så har vi ukens lass med DSi-spill. Først ut er Dark Void Zero, som i motsetning til "storebror" Dark Void har fått mye god kritikk. Dette er et sideskrollende plattform/skytespill i klassisk 8-bit-stil, med mye action og kul pixelgrafikk.

Liker du flipperspill bør du ta en titt på Pinbal Pulse: The Ancients Beckon, fra skaperne av Metroid Prime Pinball. Her kan du spille på et brett inspirert av gresk mytologi. Spillet minner om klassiske Pinball Fantasies, og lover realistisk fysikk og mye moro.

Så har vi Globulus Party, en samling med 20 fargerike minispill som du kan spille i tre forskjellige flerspillertyper. Neste spill er Real Football 2010, et tredimensjonalt fotballspill med flott grafikk, fra den profilerte mobilspillutvikleren GameLoft. Sist ut er Flips: The Bubonic Builders, en digital billedbok hentet fra butikkspillet Flips.

Star Wolves 3 (PC).

PC

Vi starter PC-vandringen i det ytre rom, med Star Wolves 3. Det første Star Wolves-spillet var overraskende heftig, og det er litt synd denne serien har fått så lite oppmerksomhet. Star Wolves 3 ser ut som et vanlig romstrategispill, men som resten av spillene i serien har det mer til felles med taktiske rollespill. Her får du utforske et enormt og åpent univers og oppleve en ikke-lineær historie og flere sideoppdrag. Spillet er tilgjengelig på fleredigitaledistribusjonsportaler.

Flotilla (PC).

Vi holder oss i rommet, for denne uken har vi også fått det spennende romskipspillet Flotilla. Her må du legge ut på eventyr i tilfeldig genererte miljøer. Du kan utforske, slåss og drive handel, og underveis vil du møte en rekke merkelige figurer. Spillet, som har blitt beskrevet som "Alice i Eventyrland møter Star Trek", inneholder også noe så uvanlig (på PC) som en samarbeidsmodus via delt skjerm.

Clover (PC).

Så over til noe helt annet. Clover: A Curious Tale er et spennende plattformeventyr som spillmessig kan minne litt om de gode, gamle Dizzy-spillene. Spillet foregår i en middelalderverden hvor du spiller en tenåring som ble foreldreløs etter at nasjonen han bor i ble angrepet. Nå må du forsøke å finne ut hva som egentlig skjedde, ved å utforske nasjonen du bor i og snakke med ulike mennesker. Selv om Clover foregår i en fiktiv middelaldernasjon tar historien opp moderne politiske spørsmål.

Biology Battle (PC).

Neste PC-utgivelse er Biology Battle, som i likhet med Clover har vært ute på Xbox Live Indie Games en stund. Siden XBLIG fortsatt ikke ser ut til å være tilgjengelig her til lands, er PC-utgaven godt nytt. Dette er nemlig et heftig arenabasert skytespill i stil med Geometry Wars, hvor du spiller encellede organismer i kamp mot både datastyrte og menneskelige motstandere. Spillet har en rekke originale moduser og inkluderer samarbeidsspill.

Mall-a-Palooza (PC).

Liker du fargerik strategi, kan du ta en titt på Mall-a-Palooza, hvor du må bygge og drive ditt eget kjøpesenter. Sørg for at kundene loppes for det de har av penger, og likevel er fornøyde nok til å komme tilbake neste dag. Men du må også passe deg for forbrytere, og leie inn alt fra sikkerhetsvakter til rengjøringspersonell.

Vi tar med noen andre familievennlige småspill. I The Price is Right 2010 må du gjette hva ulike ting er verd (som i TV-showet), i Edens Quest må du lete etter skjulte objekter og spille minispill for å finne eldgamle skatter, og i Brain Games: Chess må du spille sjakk (jepp). For mange flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Total Annihilation (PC).

Nostalgikere har også gode grunner til å glede seg denne uken. Det klassiske sanntidsstrategispillet Total Annihilation har nemlig blitt relansert på Impulse. Men dette er langt fra alt; rollespillet Return to Krondor og det gufne FVM-eventyret Phantasmagoria II: A Puzzle of Flesh har dukket opp på GOG, mens Steam har fått de to førsteStar Wolves-spillene (GamersGate har trilogien i én pakke).

Maru (PC).

Gratisutgivelser

Om du har blakket deg på å kjøpe snøfreser i vinter, kan du likevel kose deg med noen nye spill. Rules er et japansk skytespill i stil med Space Invaders, men som har den artige vrien at spillereglene stadig endres. Air Pressure er en "visuell novelle" med pen pixelkunst, tre forskjellige avslutninger og flere muligheter underveis. Maru er et underfundig plattformspill hvor du må navigere deg rundt i en verden full av runde plattformer.

Tau Zeta (C64).

Så har vi litt flash-moro. SteamBirds er et turbasert strategispill hvor hver spiller får kontroll over en gruppe fly.

Sist, men ikke minst, er to sideskrollende skytespill for Commodore 64: Barney (Wec/Cosine) og Tau Zeta (Alf Yngve). Disse ble lansert i forbindelse med en Sideways Seuck-konkurranse.

Det var det for i dag, men sjekk forrige ukes oppdatering for flere spill.

Siste fra forsiden