Lekket Ubisoft nettopp sitt eget spill gjennom Watch Dogs 2?

Ganske smart, om det stemmer.

Å annonsere spill blir vanskeligere og vanskeligere – spesielt for små ukjente utviklere, selvfølgelig, men også de store utgiverhusene må jobbe for å skille seg ut i mengden.

Ekte eller ei?
Skjermbilde av video

At Ubisoft skulle finne på å annonsere et nytt spill i kommende Watch Dogs 2 er derfor ikke så utenkelig, og det kan godt tenkes at de har gjort nettopp det.

I Watch Dogs 2 får man et oppdrag om å stjele en spilltrailer fra et Ubisoft-studio som eksisterer i spillets fiksjon. Noen har lekket video fra dette oppdraget nå, like før spillet er ute, og det er vanskelig å ikke se muligheten for at traileren faktisk kan være et konsept Ubisoft pusler med. Traileren kan du se øverst.

Selvfølgelig er det hele veldig vagt. Etter alt å dømme er spillet et romspill som har noe med å skrape sammen rester av vrakede romskip å gjøre. Stort mer er det vanskelig å skjelne.

Lekkasjer og andre hemmeligheter

Om et skulle vise seg å være en «lekkasje» fra Ubisoft, er det en av de mer finurlige måtene å avduke et spill på på en stund. Selvfølgelig kan det være noe Ubisoft snekret sammen bare for oppdraget, men da har de i så fall lagt mye arbeid inn i det.

Litt intern markedsføring i The Secret of Monkey Island.
Disney

Å legge inn små biter av spill i andre spill er likevel ikke noe nytt: i The Secret of Monkey Island var det for eksempel en pirat som gjerne ville fortelle spilleren om Loom, et LucasArts-spill som kom litt tidligere samme år; i Halo 3: ODST snek utvikler Bungie inn en plakat som åpenbart refererer til Destiny, lenge før spillet i det hele tatt var annonsert.

Andre lekkasjer er mindre heldige, slik som den nylige avsløringen av navnet på det neste Tomb Raider-spillet. Navnet lekket fordi en person på teamet hadde laptopen åpen på t-banen.

Hva tror du? Er dette et ekte spill, eller bare en trailer laget for anledningen?

Siste fra forsiden