Navnet på det neste Tomb Raider-spillet lekket fordi utvikler hadde laptopen åpen på t-banen

«Tripleh280», Reddit,

Spillekkasjer kommer i mange former: interne kilder, fyllerør på byen, stemmeskuespillere som bare skryte på Instagram. En litt mer uvanlig variant er «åpnet konfidensielle dokumenter på kollektiv transport»-varianten, men det er nettopp det som skjedde nå nettopp.

Oooops!
«Tripleh280», Reddit

Da Reddit-brukeren «Tripleh280» hoppet på en t-bane i Montreal i Canada, fikk han et glimt av en åpen laptop-skjerm med litt interessant informasjon. Du kan se et bilde av det han så til høyre.

Ser du oppe til høyre på skjermen kan du se den velkjente Tomb Raider-logoen, og myser du litt ekstra kan du skimte at det står Shadow of the Tomb Raider. Dermed vet vi nå hva Lara Crofts neste eventyr skal hete.

Nytt studio

Alene kunne dette godt ha vært gjøn fra en eller annen nettidiot, men ifølge Kotaku samsvarer informasjonen med det de har hørt. De forteller også at Montreal-plasseringen stemmer godt overens med kildene – Shadow of the Tomb Raider skal nemlig ikke utvikles av britiske Crystal Dynamics slik som forgjengerne Tomb Raider og Rise of the Tomb Raider, men internt hos Eidos Montreal som sist sto bak Deus Ex: Mankind Divided. De hadde også en liten rolle i utviklingen av Rise of the Tomb Raider.

– Siden han var på tok for seg visuelle sider av spillet. Jeg er fra Montreal, Quebec, og var på tur ned til sentrum for å gå på jobb, og jeg tok et kjapt bilde. Jeg skulle veldig gjerne ha sagt mer, men resten av bildet var veldig uskarpt, forteller den årvåkne Reddit-brukeren til Kotaku.

Nå gjenstår det egentlig bare å se om Shadow of the Tomb Raider blir den endelige tittelen, eller om det endrer seg før Square Enix bestemmer seg for at verden skal få vite om prosjektet.

Brikkene falt på plass

Rise of the Tomb Raider.
Square Enix

Forgjengeren Rise of the Tomb Raider ble først sluppet til Xbox One i fjor, men fikk en PC-versjon helt på starten av året. PlayStation 4-spillere fikk spillet for en knapp måned siden. Vår anmelder hadde stort sett bare positive ting å si om spillet.

– I Rise of the Tomb Raider faller brikkene endelig på plass for den nyeste utgaven av Lara Croft, og så godt som alle elementer og ideer fra Tomb Raider 2013 har blitt videreutviklet og forbedret her. Omgivelsene er mer varierte, skytingen mer interessant og utforskningen flere hakk over det forgjengeren tilbød, skrev Espen Jansen i fjor.

Nylig lekket et helt uferdig spill fra 90-tallet.
Det kansellerte pek-og-klikk-spillet Warcraft Adventures har lekket »

Siste fra forsiden