Level 5 med science-fiction RPG

Folkene bak Dragon Quest VIII jobber med et science-fiction rollespill som har fått navnet Rogue Galaxy.

Rogue Galaxy følger Jester Rogue på en eventyrlig reise rundt i galaksen. På sin vei gjennom verdensrommet vil han besøke en rekke forskjellige planeter og møte en haug interessante individer. Level 5 hevder at det totale spillområdet i Rogue Galaxy er større enn noe RPG så langt (selv om de da sannsynligvis ikke regner med PC-baserte spill som de mildt sagt enorme første spillene i Elder Scrolls-serien). Hver av planetene har sitt eget unike særpreg, og flere områder du kan besøke.

Jester Rogue er en ung og energifull gutt på 17 år. Han har vokst opp på ørkenplaneten Rosa, men har alltid ønsket å få reise ut i rommet. Nå har han blitt med i mannskapet til den intergalaktiske piraten Dorgengore, selv om han egentlig ikke er av den krigerske sorten. Spillet kommer med åtte potensielle lagmedlemmer, slik som Kisara, Zegram og Luluku. Kisara er datteren til Dogrengore, og er ei 17 år gammel guttejente. Zegram beskrives som en problemskaper, mens Luluka er en kvinnelig kriger som foretrekker pil og bue fremfor nærkamp.

Spillet kommer ikke med de tradisjonelle turbaserte kampene vi kjenner fra majoriteten av japanske rollespill, men fokuserer i stedet på sanntidskamper hvor du kan bruke tre av gruppens medlemmer samtidig. En av disse vil spilleren selv kontrollere, mens de to andre kontrolleres av spillet selv (men du kan gi dem ordre underveis). Hver av spillpersonene har to våpen. Spillet kommer også til å inneholde en rekke små og store minispill, inkludert et som minner litt om sjakk.

Spillets historie skal være relativt seriøs, men stemningen er slik at yngre spillere også vil kunne la seg underholde av den. Grafikken er en blanding av detaljerte 3D-bakgrunner og "cel-shadede" personer i anime-stil. En spennende teknisk detalj er at utviklerne prøver å unngå lastetider inne i selve spillet, slik at du kan reise fra den ene planeten til den andre uten pauser. Rogue Galaxy skal gis ut av Sony Computer Entertainment, og vil komme på det japanske markedet i desember.

Siste fra forsiden