Counter-Strike: GO / ESWC

LGB og Kinguin er klare for VM i Counter-Strike

Deltakerlisten for årets ESWC nærmer seg komplett.

Rikard Söderberg/DreamHack

ESWCs organiseringskomité har avslørt hvilke lag som får de tre siste invitasjonene til årets VM i Counter-Strike. Blant disse finner vi norske LGB eSports, som nylig ble slått ut i gruppespillet i DreamHack Summer 2015. Norge er også representert ved Håvard «rain» Nygaards internasjonale mikslag Team Kinguin.

Slipper kvalifisering

Begge lagene skulle egentlig vært gjennom en kvalifisering for nordiske lag, men på grunn av tidspress og mange andre turneringer i veien ble det ikke noe av denne. Det ble derfor bestemt at de måtte søke om plass, og her ble Kinguin og LGB valgt til å få være med over dammen.

Årets inviterte ESWC-lag er:

Titan
Ninjas In Pyjamas
Natus Vincere
Team EnVyUs
Bravado Gaming
Team Liquid
QeeYou
LGB eSports
Team Kinguin
Counter Logic Gaming
Cloud9
Keyd Stars
Vox Eminor

Noen vil kanskje merke seg fraværet til topplagene Team SoloMid og Virtus.pro. Begge har mottatt invitasjoner, men danskene i TSM ble erstattet av Na’Vi fordi en familiesituasjon forhindret dem i å delta. Virtus.pro måtte avslå fordi Wiktor «TaZ» Wojtas gifter seg mens turneringen pågår.

Oppdatert: ESWC har fortalt på Twitter at fjorårets vinner Fnatic også dropper ut av årets turnering i Montreal på grunn av stramt tidsskjema. Det svenske topplaget som vant Dreamhack Summer forrige helg blir erstattet av franskmennene i Titan.

Hvem som spiller for LGB i ESWC er enda uklart, da det har vært mange spillerbytter den siste tiden. Under DreamHack Summer var Morten «zEVES» Vollan og Martin «cENTRYZ» Brandal å finne sammen med de tre faste.

LGB sitt jentelag skal måle krefter i Canada.

Norsk jentelag deltar også

ESWC er en årlig turnering der Counter-Strike-lag fra hele verden møtes til dyst om å bli kåret til verdens beste. Premiepotten er på nærmere 600 000 kroner, og turneringen består av både jentelag og guttelag, separert i egne klasser.

LGB deltar også med et lag på jentesiden. Det norske laget ønsker å måle kreftene mot verdens beste. Etter at laget hadde kvalifisert seg kunne Hege «Hedje» Botnen fortelle følgende til Gamermag.no:

– Det var en helt syk følelse å vinne kvalifiseringen til ESWC. Det kjentes veldig bra både for min egen del og laget sin del. Vi hadde masse støtte fra folk rundt oss på DreamHack. Siden det var mange som stod bak oss fikk vi enormt mye energi fra alle som var rundt oss når vi vant runder.

Det gjenstår tre regionale kvalifiseringer i henholdsvis Frankrike, Canada og Samveldet av uavhengige stater. Hovedturneringen holdes 9.-12. juli i Montreal.

Les også
Nordavind imponerte mot Europas beste

Siste fra forsiden