Counter-Strike: GO / ESWC

LGB trekker seg fra ESWC

Nordmennene blir erstattet av et amerikansk lag.

Joakim «jkaem» Myrbostad og LGB trekker seg fra ESWC.
Rikard Söderberg/DreamHack

16 lag skal kjempe om tittelen som verdens beste Counter-Strike: GO-lag. Turneringen foregår fra den 9. til og med den 12. Juli i Montreal, Canada. Premiepotten ligger på omlag 550 000 norske kroner.

Lagene:

fnatic
NiP
Na`Vi
EnVyUs
Keyd Stars
Renegades
Team Liquid
Bravado Gaming
QeeYou
Cloud9
Team Kinguin
Luminosity
CLG
Vinner av den franske kvalifiseringen
Vinner av den kanadiske kvalifiseringen
Vinner av CIS-kvalifiseringen

OPPDATERING 26. JUNI: På spørsmål om grunnen til at LGB trakk seg fra ESWC, kunne manager Kevin «Kevz» MIkkelsen svare følgende:

– Vi trakk oss fra ESWC fordi vi ønsker å fokusere på å trene og arbeide med oss selv. I det siste har ikke resultatene vært så bra, så derfor ønsker vi å rette på det. Det vi kommer til å gjøre nå er å kjøre en treningsleir.

Opprinnelig sak følger

Torsdag kveld ble det kjent at LGB trekker seg fra den kommende ESWC-turneringen de ble invitert til. Laget har ikke begrunnet avgjørelsen, men har sendt ut en melding på sine Facebook-sider for å bekrefte dette.

– Vi har dessverre dårlige nyheter å komme med i dag. Vårt mannlige Counter-Strike: Global Offensive-lag har bestemt seg for å ikke reise til ESWC i Montreal. Vi har diskutert dette lenge og beslutningen har blitt tatt. Vi ønsker å si unnskyld til våre fans som gledet seg til å se oss i Canada, og vi vil også takke ESWC for invitasjonen. Vi håper at vi blir invitert til fremtidige ESWC-turneringer.

Erstattes av amerikansk lag

For å erstatte nordmennene kommer det amerikanske laget Luminosity inn. Laget er dog ikke helamerikansk, og har det svenske stortalentet Jacob «pyth» Mourujärvi i lagoppstillingen. Han flyttet til USA tidligere i vår for å satse på Counter-Strike over dammen.

Jentelaget til LGB som klarte å kvalifisere seg under DreamHack Summer reiser fortsatt som planlagt til Canada for å kjempe i jentedelen av turneringen.

Siste fra forsiden