Lite nytt fra Nintendo

Nintendos pressekonferanse på Games Convention gav oss to nye spillkunngjøringer og en rosa DS Lite.

Nintendo var den første av de tre plattformholderne som holdt pressekonferanse på Games Convention i dag. Mange hadde forventet at de ville bruke anledningen til å kunngjøre prisinformasjon for Wii, slik Microsoft gjorde med Xbox 360 i fjor, men det skjedde ikke. I stedet brukte de lang tid på å snakke om den vanlige filosofien deres, og hvordan de bringer nye spillere inn i markedet.

Den største nyheten var nok at de planlegger å lansere DS Lite Pink den 27. oktober i år. Rosa er tydeligvis en populær farge for tiden; det er bare få dager siden Sony kunngjorde at de ville lansere en rosa PS2-modell senere dette året, og nå har altså Nintendo fulgt etter. Den europeiske DS Lite Pink-prisen vil ligge rundt 100 britiske pund (ca. 1200 kroner), men noen norsk pris er ikke kunngjort.

Heldigvis fikk vi et par spillkunngjøringer også. Nintendo avdekket nemlig to nye Wii-spill: Mario Strikers Charged (midlertidig tittel) og Battalion Wars II. Mario Strikers Charged er et fotballspill for en til fire spillere, hvor vi får kontrollere Mario og en haug andre figurer fra Nintendos glade univers, og bruke Wii-kontrolleren for å vinne ballen, score mål og ta kontroll over keeperen for spektakulære redninger.

Mario Strikers Charged er langt fra noen fotballsimulator, og her får vi massevis av spesialbevegelser, bonuser og superegenskaper. En slik egenskap er "mega strikes", hvor ballen deles i fem før alle ballene flyr mot mål. Forsvareren må sikte på de fem ballene med Wii-kontrolleren, og skyte dem ut av lufta før de når målet hans.

Batallion Wars 2 er et krigsspill hvor store hærer møtes på slagmarken for å se hvem som er best. Her får vi kontrollere stridsvogner, krigsskip, jagerfly og mye mer. For å vinne må vi ta ut fiendens hovedkvarter, men det lønner seg også å ødelegge brakkene, havnene, fabrikkene og flyplassene hans.

I tillegg til 20 enspilleroppdrag får vi tre flerspillermoduser; "assault" (actionbasert kamp), "skirmish" (mer taktisk kamp) og "co-op" (samarbeidsbasert kamp), og mulighet til å drive krigføring både på land, sjø og i luften. Totalt får vi seks ulike raser (hver med sine egne kjøretøy) og fem ulike miljøer.

Siste fra forsiden