Livsfarlig plante på frifot

I Paradise Lost: First Contact spiller du en plante fra det ytre rom.

I Paradise Lost: First Contact spiller du en utenomjordisk plante. Det høres kanskje ikke så artig ut, men du er heldigvis ikke avhengig av å stå med røttene trygt plassert i en stor blomsterpotte. Ikke bare kan du bevege deg fritt, men du kan også gjøre ting som å manipulere menneskene rundt deg ved hjelp av telepati.

Fanget på jordkloden

Handlingen finner sted etter at du har blitt fanget av en gjeng vitenskapsmenn og blitt transportert til en hemmelig base der de utfører eksperimenter på deg. Du klarer å rømme, og må nå forsøke å komme deg ut av basen. Men siden ingen vil ha en livsfarlig plante som kan styre folk ved hjelp av tankene løs på jorden gjør menneskene alt de kan for å stoppe deg.

Spillet er et sideskrollende snike/plattformspill inspirert av den tradisjonsrike Metroidvania-sjangeren, der du må navigere deg rundt i relativt åpne miljøer og gradvis plukke opp nye egenskaper som du kan bruke for å få tilgang på nye steder. Som du ser av skjermbildene byr Paradise Lost på retropresentasjon med store piksler, og grafikken er i 2D.

Utviklerne har akkurat samlet inn budsjett for spillet på Kickstarter, i en kampanje som fortsatt har en god stund igjen, og lover å lansere det på Windows, Mac OS X og Linux. I tillegg kommer det til Wii U. Det kan også tenkes at vi får versjoner til PlayStation 3, 4 og Vita. Takket være en vellykket Greenlight-kampanje vil spillet lanseres på Steam, men en DRM-fri versjon blir også tilgjengelig.

Lanseringen skal etter planen finne sted i desember 2014. Om du ikke liker tanken på å slippe et romvesen løs på kloden vår kan du jo ta en titt på XCOM-spillene, der poenget er å nedkjempe en invasjon fra rommet.

Siste fra forsiden