Northern League of Legends Championship

Lørdag kan Riddle ta et stort steg nærmere finale i prestisjetunge NLC

Første hinder for den norske klubben er danske Tricked Esport i Northern League of Legends Championship.

Illustrasjonsbilde fra LEC - League of Legends European Championship
Michal Konkol/Riot Games

Lørdag ettermiddag går startskuddet for neste ledd av sluttspillet i Northern League of Legends Championship og Riddle kan ta et stort steg nærmere finale i den store nord-europeiske turneringen. Aller først må de slå danske Tricked Esport i en best-av-tre-kamp før de når turneringens semifinale mot enten BT Excel eller Fnatic Rising

Sist gang lagene møttes i finalen av Riot-turneringen Ragnarök i 2016 måtte Riddle se seg slått av den danskene. Nå er laget klare for revansj, dog med en helt annen spillerstall enn i 2016.

Kampen mellom Riddle og Tricked starter 17;00 på lørdag 15. august. Du kan se den her »

Trekker frem to spillere som klart bedre enn sine respektive motstandere

DISSE SPILLER FOR RIDDLE I NLC:

Vis mer

Rafael «Doxy» Adl Zabari (Top)
Magnus «Maxi» Kristensen (Jungle)
Chres «Sencrux» Laursen (Mid)
Victor «Reje» Etlar Eriksen (ADC)
Daniel «Wendelbo» Ernst Wendelbo (Support)
Louis «Sméagol» Green (Trener)

Jungle-spiller Magnus «Maxi» Kristensen har blitt trukket frem som en av lagets store styrker.
Riddle

Den heldanske spillerstallen Riddle har hentet inn for å spille i NLC har en god miks av erfaring fra nasjonalt seriespill og internasjonalt toppnivå. Lagets trener, Louis «Sméagol» Green trekker spesielt frem to spillere som lagets klare fordel over helgas motstandere.

– Vi føler oss veldig selvsikre på alle fronter. Jeg tror virkelig at vi har sterke spillere i de fleste - om ikke alle rollene og spesielt i Jungle og Mid Lane, forteller han til Gamer.no.

Lagets Jungle-spiller, Magnus «Maxi» Kristensen er i likhet med sin trener selvsikker før lagets kamp mot Tricked og trekker spesielt frem lagets allsidighet som et stort pluss.

– Jeg mener vi er et mer fleksibelt lag enn hva Tricked er. Altså, vi er allsidige og kan spille gjennom alle spillerne våre i tillegg til å kunne benytte oss av flere typer taktikker. Tricked derimot, er veldig fokusert på å spille gjennom Bot Lane-spillerne sine med mye pågang tidlig i kampene. Om det ikke fungerer for de, ser de ikke veldig sterke ut, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: Riot lanserer nordisk League of Legends-turnering

Allsidigheten i spillerstallen til Riddle har hjulpet laget så langt i NLC, med totalt syv seire og tre tap i det innledende gruppespillet. Green poengterer at Riddle er klare for både uvanlige taktikker og "vanlig" League of Legends på lørdag.

– Det kommer helt klart til å bli en morsom best-av-tre-kamp, og vi venter i spenning på å se hvilke sprø og rare taktikker «Pad» [Patrick «Pad» Suckow-Breum (hovedtrener i Tricked Esport), journ. anm.] har klargjort mot oss. Dersom det kommer til å spille den beste formen for "standard" League of Legends, er vi det sterkeste laget.

Har troen på seier i en eventuell omkamp mot Fnatic Rising

Les også
Norsk turnering avgjøres på Eldorado i helgen

I første runde av NLC-sluttspillet gikk Riddle på et surt tap mot Fnatic Rising. Tapet sendte Riddle ned i taperbraketten hvor de først slo Barrage Esports og nå møter Tricked Esport. Med seier i lørdagens oppgjør går Riddle inn i kampen om den siste finaleplassen mot taperen i oppgjøret mellom Fnatic Rising og BT Excel. Riddle-trener Green mener Fnatic Rising er de sterkeste gjenværende konkurrentene og at laget er klare for å revansjere tapet.

– Fra mitt ståsted er Fnatic det sterkeste laget av de to i hovedbraketten. De har en bedre grunnleggende forståelse for spillet og etter å ha spilt mot begge akademilagene føler vi at Fnatic er de eneste som virkelig utfordret oss, og som aktivt straffet våre feil. Neste gang vi møter de håper vi på et helt annet resultat og vi kommer til å legge ned arbeidet som behøves for å sikre at det skjer, sier han selvsikkert til Gamer.no.

LES OGSÅ: Bettingselskap trekker seg som sponsor for Norges E-sportforbund

Lagets Jungle-spiller Kristensen er også sikker på at de har det som trengs for å slå Fnatic Rising i en eventuell omkamp utover NLC-sluttspillet.

– Vi tenker ikke så mye om oppgjøret mot Fnatic. Det var opp til oss selv i den tredje kampen å vinne, og dessverre klarte vi ikke å gjennomføre det. Når vi møter de igjen er jeg helt sikker på at vi klarer å slå de.

Hvilket lag ser du på som "laget å slå" av lagene i hovedbraketten?

– jeg vil jo gjerne slå Fnatic ettersom de vant sist gang vi møttes. Dog syns jeg ikke det er så stor nivåforskjell på BT Excel og Fnatic Rising, avslutter Kristensen.

Tar opp kampen mot større aktører i Europa

For å kunne spille i NLC må lag kvalifisere seg gjennom nasjonale serier som Telia Esport Series og Telia Masters. Riddle var en av tolv lag som ble valgt ut til å delta i turneringens første sesong. Organisasjonens grunnlegger og daglige leder, Mohammed Barzinje, forteller til Gamer.no at han ønsker at organisasjonens suksess kan inspirere resten av League of Legends-scenen i Norge.

Mohammed Barzinje, grunnlegger av- og daglig leder i Riddle
Eivind Von Døhlen/Good Game

– Å gjøre det bra i NLC betyr utrolig mye for oss i Riddle ettersom vi gang på gang har vært den eneste norske klubben som har nådd langt i de nordiske League of Legends-turneringene og -ligaene. Det er spesielt stor stas at en norsk klubb som Riddle kan ta opp kampen mot gigantene fra Europa, i tillegg til å vise andre spillere i Norge at det er mulig å nå såpass langt selv om konkurrentene våre har mye større budsjetter og dypere lommer, sier Barzinje til Gamer.no.

Vil en seier i NLC kunne gi noen positive effekter for den norske League of Legends-scenen?

Jeg håper at det kan gi positiv effekt til hele miljøet i Norge både ved å vise at hardt arbeid og stå-på-vilje belønnes på sikt, og ved at norske spillere kan bruke det som en motivasjon at vi nå endelig har en liga i Norden som de kan bruke som et springbrett for å bygge seg en karriere innen League of Legends, forteller den daglige lederen.

LES OGSÅ: Verdens største slåssespill uteblir fra årets EVO

Til tross for et ønske om å påvirke den norske League of Legends-scenen i positiv retning valgte Riddle å signere en heldansk spillerstall til NLC. Barzinje håper at det kan gi et ekstra driv til norske spillere som ønsker å ta steget opp på en slik arena.

– Etter å ha prøvd ut mange spillere, både norske og utenlandske, kom vi frem til at dette var den beste kombinasjonen med spillere for vår første satsning i NLC. Jeg håper mange bruker det som motivasjon for å satse hardere og "grinde" mer, slik at de kan vise at de er bedre enn danskene, avslutter han med et glimt i øyet.

Siste fra forsiden