Lost Ark

Lost Ark er nå det nest største spillet på Steam

Mer populært enn CS:GO og Dota 2.

Amazon Games

Spillbransjen har et nytt fenomen, og det heter Lost Ark.

«Alle» spiller Lost Ark for tiden.
Amazon Games

Rollespillet fra koreanske Smilegate – som er gratis å spille – ble offisielt lansert på det vestlige markedet denne uken. Akkurat nå er det mer populært enn både Counter-Strike: GO og Dota 2.

Lørdag kveld nådde Lost Ark en topp på 1.325.305 samtidige Steam-spillere, ifølge nettstedet SteamDB. Det løftet spillet opp på andreplass på listen over mest spilte Steam-spill noensinne – foran CS:GO med 1.308.305 og kun bak PUBG med sine vanvittige 3.257.248.

Solid nettrollespill

Lost Ark begynte sine dager med åpen beta i Sør-Korea tilbake i 2018. Det skulle ta over tre år å få det ut i Europa og Nord-Amerika, men arbeidet ser altså ut til å ha lønnet seg for Smilegate.

Spillet byr på en slags kombinasjon av Diablo og World of Warcraft, med monstre å bekjempe, gruppeområder å bryne seg på og 15 forskjellige klasser for spillere å prøve seg frem med. Ifølge vår skribent fungerer det hele ganske så bra, i hvert fall etter man kommer seg gjennom spillets litt knotete start.

– De første 15-20 timene i spillet har vært gode. Det er et stort spill, med mange systemer og mekanikker som spiller sammen, og det kan være en litt overveldende start. Men samtidig er spillet underholde også hvis du bare vil spille, slåss mot monstre og gå opp i nivå uten å sette deg inn i alle kriker og kroker av spillets systemer, skrev Gøran Solbakken i vår sniktitt.

LES OGSÅ: Blizzard skal slippe nytt Warcraft-spill i år – på mobil »

Siste fra forsiden