Her er årets studentspill

Lovende spill

Utviklere og media har kåret sine favoritter blant studentprosjekter.

Norwegian Game Awards er en konkurranse avholdt av Start NTNU hvor norske studenter konkurrerer i spillutvikling. Den ble avholdt for første gang i fjor med 14 lag, og i år var det hele 21 bidrag.

Juryen består av fagfolk fra norsk spillindustri og presse (blant annet Marius Jentoftsen fra Gamer.no), og nå har de akkurat annonsert årets vinnere. Årets kategorier var «Beste innovasjon», «Beste utførelse», «Beste konsept» og hovedprisen «Årets spill», samt en ekstra premie fra juryen til et lovende konsept.

Actioneventyret Kuzka's Mother ble årets spill
Project Oasis fikk utmerkelsen «Beste innovasjon».

Årets spill og en pengepremie på 30 000 kroner gikk til actioneventyret Kuzka's Mother. Her spiller du en britisk spion som blir beordret til å finne og drepe en forræder. Overløperen har flyktet til en forlatt militærbase på en øy, og når du utforsker øya oppdager du snart at ikke alt er som det skal være.

I tillegg til årets spill vant Kuzka's Mother også «Beste utførelse» med en tilhørende premie på 15 000 kroner.

«Beste innovasjon» gikk til Project Oasis, som vi tidligere har skrevet om her på Gamer.no. Du spiller en ung kvinne som må bekjempe onde krefter i en ødelagt fantasiverden, og ved å beseire ondskapen gjenoppbygger du verden. Project Oasis stakk av med 15 000 kroner i premie.

Ibeast, som beskrives som Tamagotchi på steroider, vant «Beste konsept» og 8000 kroner. Målet i Ibeast er å trene opp et uhyre i kampkunst for så sende det for å slåss mot andre monstre.

Ekstrapremien på 2000 kroner fikk Apocalypse!, et taktisk actionspill hvor du som Apokalypsens Fire Ryttere må gjøre verden så forpestet og korrupt at Dommedag begynner. Hver av de fire har sine egen evner til å gjøre verden til et verre sted å bo, og mot seg har de kirken og dens prester.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden