Lover bot og bedring

Creative Assembly lover at Shogun 2 ikke slippes før den kunstige intelligensen er perfekt.

Den mektige strategiserien Total War returerer neste år til røttene når Shogun 2 kommer ut. Craig Laycock, community manager i Creative Assembly, avslørte nylig en del detaljer fra utviklingsprosessen bak spillet i et intervju med Gameplanet.

Japanere kan det med å gå i krigen i stil.

Kunstig intelligens

Enkelte tidligere utgaver i serien har fått kritikk for sviktende kunstig intelligens under slagene. Laycock innrømmer at de har hatt problemer med dette, spesielt i Empire: Total War, men lover at de har stort fokus på det i Shogun 2:

– Når det gjelder Shogun 2 kommer vi ikke til å slippe spillet før det er perfekt. Når våre designere spiller spillet og kommer over noe som ser dumt ut, stopper alle det de gjør, samles rundt PCen og kommer med forslag til hvordan problemet kan fikses.

Laycock sier at manglende kunstig intelligens har vært en stor torn i deres side, og at det er noe de ikke vil ha. Han mener likevel at de nå er ganske sikre på å ha dette under kontroll i Shogun 2, og sier at kreativt ansvarlige Mike Simpson har fastslått at spillet ikke skal ut døra før den kunstige intelligensen er perfekt.

Det blir spennende å se hvordan sjøfartøy benyttes i Shogun 2.

Fremtids-Total War?

I det nevnte intervjuet kommer det også frem at det til en hver tid er stor diskusjon om hva slags spill de skal lage neste gang. Creative Assembly har mange utviklere og det ytres mange ønsker om ulike tidsepoker:

– Vi har vurdert en rekke forskjellige perioder og vurdert å gå tilbake til andre tidligere spill. Vi har også vurdert noen ordentlig ville ting, som fremtidsteknologi, og alle slags rare greier.

Denne gangen landet de likevel på Shogun 2 og det handlet mye om å gå tilbake til røttene hvor serien startet. De nyere Total War-spillene har hatt utspilt seg på en større arena enn det første Shogun-spillet, men Laycock lover at selv om Japan er et mindre geografisk område, er likevel skalaen langt større nå enn det var i det første Shogun-spillet. Med endringer i systemer for religion og forskning, innføring av nattkamper, og noen hemmelige nyvinninger på flerspillerfronten, kan man ikke gjøre annet enn å vente spent på nye avsløringer.

Gleder du deg til Total War-serien vender tilbake til Japan?

Siste fra forsiden