Nettmøte

Lover fantastiske PS3-spill neste år

Sony svarte leserne

Sony stilte i nettmøte på Gamer.no. Se hva de svarte.

I Norden er det Nordisk Film Interactive som har distribusjons- og markedsføringsansvar for Playstation-merkevaren. Det betyr at de er ansvarlig for alt Sony gjør på spillfronten i Norge, Sverige og Danmark.

I formiddag stilte Morten Christoffersen, norsk markedssjef i Nordisk Film Interactive opp på Gamer.no for å svare leserne på spørsmål. Få i Norge vet mer om Playstation enn Christoffersen, som har jobbet tett med Sony siden 2001.

Morten Christoffersen, markedssjef i Nordisk Film Interactive, Sonys distributør i Norge, stiller i nettmøte.

Totalt fikk han inn 548 spørsmål. Tekniske problemer førte til en treg start, men til gjengjeld satt Christoffersen 90 minutter over tiden, og svarte på totalt 41 spørsmål.

Dyrt med PS2-støtte

Mange uttrykket skuffelse over at Sony har kuttet støtten for å spille Playstation 2-spill på Playstation 3 i Europa, og spurte om det var håp om å få bakoverkompatibiliteten tilbake. Her måtte Christoffersen skuffe mange:

– Nei, det ligger ingen planer om å gjeninnføre bakoverkompatibilitet. Jeg forstår at mange syntes det er trist. På den annen side kostet disse delene mye, og førte til at maskinen ble dyrere i produksjon, og dermed også dyrere ut til forbruker, forklarte Christoffersen.

Et annet spørsmål gikk på hvorfor det er så store forskjeller Playstation 3-tilbudet i USA og Japan.

– Hovedgrunnen til dette er at USA og Japan er ett marked, mens Europa er mange. Produkter må godkjennes, og hvert marked har forskjellige strømkrav, manualer og så videre. Dessverre gjør dette at vi ofte må vente noe. Det samme gjelder demoer, hvis de er fra et annet selskap enn Sony, fortalte han.

Sony har imidlertid et ønske om å forbedre seg:

– Ett mål er at innholdet på Playstation Network skal være så identisk som mulig. Når det gjelder spill, og nedlastningspakker, varierer dette fra avtale til avtale, men dette blir bedre i tiden fremover. Antall solgte maskiner på verdensbasis gjør det også lette å få til disse avtalene, fortalte Christoffersen.

– Fantastisk 2009

Christoffersen benyttet forøvrig anledningen til å skryte hemningsløst av et par kommende titler til Playstation 3:

– Jeg lover at vi i 2009 vil se noen spill som ser fantastiske ut! Kan nevne Killzone 2, som setter en ny standard, og God of War til Playstation 3, som får grafikk du aldri ville tro kunne være mulig.

Les også
Den menneskelige revolusjonen

Her er alle spørsmålene som Sony rakk å svare på denne gangen:

Siste fra forsiden