Counter-Strike: GO / MLG Columbus

Luminosity ble første brasilianske major-vinner på ti år

Formsterke Na'Vi tapte finalen under MLG Columbus.

Sebastian Ekman/Dreamhack

Søndag markerte avslutningen på den seks dager lange major-turneringen i Ohio i USA. I finalen var det denne gang de formsterke øst-europeerne i Na'Vi mot brasilianske Luminosity i kampen om førsteplassen og en halv million dollar, noe som tilsvarer rett over 4,1 millioner kroner.

Ikke bare sikret Luminosity seg sin første offisielle major-seier, men det ble også første gang et ikke-europeisk lag har vunnet en slik turnering.

Jevn start – dominant avslutning

Marcelo «coldzera» David i Luminosity var i storform og ble kåret til turneringens beste spiller.
Adela Sznajder/Dreamhack

Det første kartet, Mirage, ble det jevneste kartet noensinne i en major-finale. Etter en sterk åpning fra Na'Vi greide Luminosity kun å bygge seg opp til fem runder innen sidebytte, men takket være en svært god anti-terrorside og stjernespill fra Marcelo «coldzera» David ble stillingen til slutt 15-15, noe som gav Luminosity muligheten til å stikke av med en 19-17-seier i overtid.

Overraskende nok ble ikke Overpass like jevnspilt som forventet – det ble faktisk den største overkjøringen i en major-finale helt siden Dreamhack Winter i 2013. Etter å kun ha fått to runder på terrorsiden og tapt den andre pistolrunden var ikke Na'Vi i stand til å sette en stopper for et Luminosity i høygir. Kun to runder senere var finalen over og Luminosity ble de nye verdensmesterne i Counter-Strike: Global Offensive.

Første gang på ti år

Luminosity-spillernes seier i verdensmesterskapet markerte også den første gangen på ti år at et brasiliansk lag har vunnet et verdensmesterskap i Counter-Strike. Forrige gang det skjedde var på ESWC i 2006, hvor det brasilianske laget MiBR tok førsteplassen. Lincoln «Fnx» Lau som nå spiller for Luminosity var en av disse fem MiBR-spillerne som tok seieren i 2006.

Her kan du se opptak av finalen:

Siste fra forsiden