Skyggegutt på klatretur

Lys og mørke

Det spennende eventyrspillet The Tower of Shadow har fått utgiver.

Japanske Hudson Soft jobber med et interessant Wii-eventyr med arbeidstittelen The Tower of Shadows, og Konami har nå bestemt seg for å utgi spillet. Foreløpig er det ingen konkret slippdato for noe marked, men spillet skal være klart til våren.

Skyggen og feen

I The Tower of Shadows spiller du en skygge formet som en liten gutt. Ingen vet hvem skyggen er, hva den heter eller hva den søker. Den har bare et enkelt mål: å bestige de gigantiske tvillingtårnene som ruver over landskapet.

Normal fysikk og tyngdekraft har ingen innvirkning på skyggen. Høyde og avstand kan lett gjøres irrelevante, men den er avhengig av den rette balansen mellom lys og mørke. Skyggen kan bare eksistere på kanten av andre skygger, og hvis den går for langt ut i lyset, eller for langt inn i skyggene, opphører den å eksistere. Ved hjelpe av en fe må skyggen manipulere omverdenen for å lage skyggene den trenger for å stige høyere opp i tårnet. Forandres lyskilder påvirker det for eksempel skyggens størrelse og mulighet for å nå andre skygger.

Klatreturen blir ikke bare en lek med lys og skygge, for det er også vesener i tårnet som vil stoppe den lille skyggen. En gigantisk skygge patruljerer tårnet sammen med sine undersåtter, og den lille skyggen må finne måter å unngå dem på hvis den skal lykkes i å nå toppen.

Siste fra forsiden