CS:GO Landslag VM

Må bli best i Europa for å få VM-billett

Det er damenes tur til å kjempe Norges ære og reise til VM.

Fra fjorårets landskamper på Eldorado.
Donya Jabari

Med herrelaget ute snus alles øyne over på damenes VM-kvalifisering. Norge må bli best i Europa for å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i Counter-Strike: Global Offensive i Romania mellom 25.08 til 03.09. Det er kun en billett for regionen, men uten topplagene Nigma Galaxy og NaVi med spillere fra henholdsvis Russland og Polen er veien vidåpen.

LES OGSÅ: Norge fikk svenskebank i VM-kvalifiseringen

Samme lagoppstilling som i fjor

Norges VM-håp

Vis mer

no Thea «Pullox» Evensen
no Marita «Minnie» Siljan Sørensen
no Kaia «KiKi» Holmen
no Aurora «Aurora» Lyngdal
no Anniken «Anniken» Bergersen

Ikke overraskende er det den samme femmeren Norge ruller ut i første kamp førstkommende søndag. Mens nesten samtlige spillere har endret lag, befinner nå Thea «Pullox» Evensen, Marita «Minnie» Siljan Sørensen og Kaia «KiKi» Holmen seg i den britiske organisasjonen Guild. Aurora «Aurora» Lyngdal er fortsatt i Astralis, mens Anniken «Anniken» Bergersen står uten lag for øyeblikket.

Norge havnet på femteplass i fjor etter tap mot Frankrike, som til slutt havnet på tredjeplass. De to topplagene fra i fjor er som nevnt ikke med i kvalifiseringen, som betyr at Norge absolutt kan være med å knive om en plass i VM.

LES OGSÅ: Knalltøff motstand for landslaget om VM-plass

Overkommelig gruppespill

Norge er trukket ut i gruppe C og vil i likhet med gutta møte Danmark i gruppespillet. Mens danskene var med på å sende herrene ut, får vi håpe damene tar revansje. Bulgaria og Montenegro fyller de to siste plassene. De to beste lagene fra hver gruppe går til sluttspillet. Norges kamper spilles på disse klokkeslettene:

Søndag 11.06:

  • 13.00 vs Bulgaria
  • 14.00 vs Danmark
  • 15.00 vs Montenegro

Kampene vises på Norges e-sportforbunds Twitch-kanal.

Siste fra forsiden