Landslag CSGO VM

Norge fikk svenskebank i VM-kvalifiseringen

Sverige ble for sterke i den avgjørende kampen.

Wizard fra semifinalen mot Metizport under sluttspillet av Telialigaen våren 2023.
Patrick Hanson/Good Game

Norge åpnet VM-kvalifiseringen med tap mot Danmark, men sikret den viktige seieren over Island i runden etter 2-0 og dermed 16-8 og 16-6 i på de respektive kartene. Sverige sto også med 1-1 etter to kamper og vinneren melom Norge og Sverige ville dermed kvalifisere seg direkte til VM i Romania i August.

LES OGSÅ: Knalltøff motstand for landslaget om VM-plass

Bekmørkt på Overpass

Norge gikk for Overpass som første kart og måtte dermed starte på terrorist-siden når Sverige valgte motsatt. Sverige åpnet best og samlet runde etter runde og Norge lå lenge med knekt rygg.

Norge stilte med:

Vis mer

no Daniel «zykes» Jensen
no Erik «Truth» Hansen Dyrnes
no Ole Kristian «Marcelious» Langan
no Jon Erik «ztk» Øygården
no Sander Nordeide «Grus» Iversen

Mot slutten av første halvdel klarte Norge å ta sin første runde og lå under 14-1 til sidebytte. På motsatt halvdel gjorde svenskene kort prosess og vant til slutt 16-1.

Dermed måtte Norge vinne på Sveriges eget kartvalg Vertigo, og også et eventuelt tredje kart.

LES OGSÅ: Paris-eventyret over for Apeks

God start for Norge

Det virket som om Norge fikk seg et godt pust i bakken mellom kampene og kom ut med en helt annen spillestil enn på Overpass. Laget sikret seg raskt fem runder og CT-siden så lys ut. Dessverre våknet svenskene til og begynte å ta runder raskt og nådeløst. Til sidebytte var stillingen 8-7 og Norge hadde en tøff andre halvdel i vente.

Som terrorister vokste klasseforskjellen klart og Sverige cruiset inn til suveren 16-8 seier. Sverige går videre med Danmark til VM i Romania som starter 24. august.

Siste fra forsiden