Anmeldelse

Madden 2004

Over 19 millioner Madden-spill har blitt solgt i løpet av de årene serien har vært tilgjengelig. Spillet har utviklet seg kontinuerlig, og nye aspekter har jevnlig blitt presentert. I 1994 var Madden det første spillet som benyttet seg av "Motion Capture".

Side 1
Side 2
Side 3

800 nye animasjoner
Spillet er utfordrene nok, og det kreves utallige timer med trening for å komme seg opp på "All-Madden"-nivå. Nybegynnere må nok regne med å oppleve at 2005-versjonen av dette spillet kommer ut før de takler den vanskelighetsgraden. Uansett er det alltid morsommere og spille mot et menneske, og Madden byr på flere muligheter i den forbindelse. Det er vel ikke så mange som kan spille PS2 over nett i Norge enda. Med PC-versjonen kan en logge seg inn på EA sine egne servere, og kjapt finne likesinnede å spille mot. Tidligere fikk en 60 dager med gratis bruk av disse serverne, og etter dette måtte en fylle ut spørreskjemaer for å forlenge tiden. EA har gjort det gratis å benytte seg av serverne i år, så lenge en registrerer en kode som står på den medfølgende manualen. Multiplayerdelen fungerer bra, så lenge en passer på å oppdatere spillet til siste versjon. Bredbånd er å anbefale dersom en ønsker å spille over nett. Det fungerer med oppringt forbindelse, men det går ikke akkurat glatt. En vet heller ikke noe om hva slags motstander en møter her, da hvem som helst som har kjøpt spillet kan logge seg på. Noen er sportslige, og ønsker en rettferdig og spennende kamp. Andre gjør hva som helst for å vinne. Dette inkluderer å aldri gi fra seg ballen på fjerde forsøk, og heller aldri gi deg tid til å forandre på forsvarsformasjonen din.

800 nye animasjoner er lagt til i Madden 2004, og bidrar til å holde variasjonen oppe. Arkivet var rikt fra før, men det er heldigvis ingen grunn til å ikke å gjøre det enda rikere. Detaljene i grafikken er imponerende, og dette gjelder spesielt PC-versjonen. En kan lure på hva som er forbedret siden sist, siden spillet så meget bra ut i fjor. Det som er forbedret er detaljene til spesifikke spillere. Jimmy Smith ligner mer på Jimmy Smith enn tidligere, da spillfiguren nå har alle tatoveringer som han har i virkeligheten. Det har også foregått en generell forbedring av grafikken, og dette merkes best ved å titte på duskedamene som danser i pausen. Som alltid vil grafikken avhenge av hvor kraftig maskin en er innehaver av. Med mitt GeForce 2 MX400 grafikkkort kunne jeg kjøre spillet på medium oppløsning uten merkbare problemer. Ikke overraskende stiller PS2 med litt svakere grafikk en PC-versjonen. Konsollen yter uansett så bra grafikk som maskinvaren tillater, og trenger ikke å skamme seg. Musikken i Madden 2004 består av et knippe sanger, som for det meste består av rock. Antallet sanger er doblet siden i fjor. Det som uansett er det beste aspektet her er at PC-versjonen tilbyr muligheten til å benytte egne sanger. Det er lagt opp til at en kan endre på hvilken mappe med sanger i Windows spillet skal benytte seg av, og vips så kan en høre på alt fra country til techno.

Konklusjon
Gjengen bak Madden har jobbet hardt med 2004-versjonen. De har gjort et par store grunnleggende forandringer samtidig som de har forbedret og utdypet de beste aspektene ved spillet. I tillegg til dette gir de oss "Playmaker Control" som virkelig tar spillet til et nytt nivå, og "Owner's Mode" som rett og slett er et spill i seg selv. Fortsetter det slik, tør vi ikke tenke på hva neste års versjon av dette spillet kan bringe med seg. Den som lever får se, og i mellomtiden kan vi kose oss med et av de beste sportspillene som finnes på markedet per dags dato.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden