Anmeldelse

Madden NFL 2003

I 13 år nå har fotballfans verden over kunnet kose seg med John Madden-fotballspillene, året 2002 er selvsagt intet unntak. For kort tid siden ble Madden NFL 2003 lansert, det trettende spillet i den svært så vellykkede serien med fotballspill. Når jeg sier fotball, så mener jeg så klart den amerikanske typen. Hvem vil vel sitte og spille spill med den vanlig europeiske varianten når man kan spille amerikansk fotball?

Side 1
Side 2
Side 3

Lyden
Madden NFL 2003 har et ganske så standard lydbilde. Spillere som slenger frekke kommentarer til hverandre, roper taktikker til hverandre osv. Musikken er bra, lyden er klar og fin, taklingene høres akkurat passe vonde ut. Det som derimot er spillets styrke er alle kommentarene som er spilt inn, og som alltid passer perfekt til situasjonene de spilles av til. Det tok mange lange dager å ta opp kommentarene til spillet, fem dager for hver av de tre personene som sier noe. Det er nemlig ikke bare John Madden selv som kommer med visdomsord i løpet av spillet, med seg har han også en sidekommentator. I tillegg til det har spillet en reporter på sidelinja som kontinuerlig kommer med oppdateringer om skader, kommentarer fra leger og trenere. Det hele er meget proft gjort og minner veldig om en kamp sendt på TV.

Konklusjon
Så langt har jeg vel egentlig ikke pekt på noe negativt i spillet, det er fordi jeg ikke har funnet noe. Så klart, spillet blir sikkert enda bedre neste år, jeg kan bare ikke tenke meg hva i spillet som kan bedres på per i dag. Spillet er et av de mest komplette sportspill jeg noen gang har prøvd, og jeg har spilt mange sportspill gjennom årenes løp. Det har en mengde spillmoduser: du kan velge enkle kamper eller spille en hel sesong, du kan bruke spillet som et managerspill og du kan leke deg med samlekort, eller du kan prøve ut småspill når du føler for det. Og det stopper ikke der, det er nesten flere moduser i spillet enn jeg liker å tenke på. Videre er grafikken veldig bra, lyden er meget solid og gameplayet er gjennomtenkt og godt. I det hele tatt et spill som man nesten må skaffe seg. Alle som liker amerikansk fotball har en forpliktelse å skaffe seg dette spillet, og alle andre som liker sportspill burde sterkt vurdere å gå til innkjøp av Madden NFL 2003.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden