MLG Columbus / Counter-Strike: GO

Major League Gaming arrangerer den neste Counter-Strike-majoren

For første gang skal en Valve-støttet turnering spilles i USA.

Adela Sznajder/DreamHack

Dette er MLG Columbus

Vis mer

16-lags major-turnering med omlag 2,1 millioner kroner i premiepotten. Lagene deles opp i fire grupper hvor de to beste lagene fra hver gruppe går videre til sluttspillet. Åtte lag er allerede klare på grunn av sin topp-åtte-plassering i forrige major, mens de åtte resterende lagene må kvalifisere seg.

Kvalifiserte lag:

EnVyUs
Natus Vincere
Gamers2
Ninjas in Pyjamas
Team SoloMid
Virtus.Pro
Fnatic
Luminosity

I en pressemelding på sine hjemmesider har Major League Gaming annonsert at de har inngått et samarbeid med Valve om å arrangere den neste major-turneringen i Counter-Strike: GO. Turneringen skal spilles fra den 29. mars til og med 3. april 2016.

Dette er også den første major-turneringen som vil spilles på amerikansk jord, noe som har vært ønsket sterkt av mange offentlige figurer innad i miljøet tidligere. Turneringen vil spilles i Columbus, Ohio, og vil bli arrangert i Nationwide Arena som rommer hele 20 000. Arenaen er opprinnelig hjemmebanen til Columbus Blue Jackets som til daglig spiller i NHL.

Ønsker å bringe Counter-Strike til det amerikanske folket

I pressemeldingen kunne Adam Apicella fra MLG si følgende.

– Vår første Counter-Strike: GO-turnering var MLG X Games i Aspen. Vi ønsker å bringe Counter-Strike tilbake til den Nord-Amerikanske fansen på en enorm måte, og å få æren av å arrangere en major-turnering foran tusenvis av fans i Nationwide Arena er en utrolig spennende måte å gjøre dette på.

Turneringen i Aspen som ble arrangert i januar i år var en meget suksessrik turnering, med god tilbakemelding fra fans over hele verden. Med annonseringen bryter MLG rekken med ESL-turneringer som har vært fast i to år på rad nå, siden ESL One Katowice uteblir da denne potensielt skulle vært arrangert i samme periode.

MLG skal også arrangere en stjernekamp på finaledagen, men fullstendig informasjon om dette er ikke tilgjengelig for øyeblikket.

Siste fra forsiden