Makaber moro i desember

Makaber moro i desember

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Arkadespillet Splatterhouse fra 1988 er i ferd med å gjenoppstå i ny innpakning, og det nokså blodige kampspillet fikk bekymrede foreldre til å heve brynene allerede den gang. Ut ifra de nye skjermbildene å dømme spares det ikke på gørra i remaken heller.

Plottet i nye Splatterhouse er en gjenfortelling av originalhistorien, men visstnok med ny vri her og der, delvis inspirert av de andre spillene i serien. Nye Splatterhouse gir deg også tilgang til de tre originalspillene, men disse må låses opp først.

Rick og Jennifer er to studenter som søker tilflukt i West Mansion under et kraftig uvær. Gården kalles "Splatterhouse" på folkemunne, etter rykter om at den kjente og forsvunne parapsykologen Dr. West bedriver grufulle eksperimenter der.

På gården blir Jennifer kidnappet av demonlignende vesener, og Rick blir hardt skadet og etterlatt for å dø. Han våkner opp i herskapshusets fangehull, men får heldigvis fatt i en gammel mayansk maske som fester seg til fjeset hans og forvandler ham til et beist med overmenneskelige krefter. Med maskens hjelp er Rick klar til å slakte horder av monstre, og han går berserk i herskapshuset på leting etter Jennifer.

Skjermbildene tilsier at Rick kan miste lemmer og gro dem ut igjen over tid, og de løse kroppsdelene kan brukes som våpen for å klubbe ned fiender. Han kan også samle blod fra døde motstandere, og dette brukes til å låse opp nye evner og utløse spesialangrep.

Splatterhouse er kanskje ikke øverst på lista over spill folk flest vil kose seg med i romjula, men det lanseres i Europa tidsnok til å havne under juletreet i alle fall. Slippdatoen er 17. desember, og spillet blir tilgjengelig på Playstation 3 og Xbox 360.

(Kilder: CVG, Kotaku)

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen