Maktdemonstrasjon i finalen av StarCraft II

Finalistene avgjorde det hele foran publikum i Oslo sentrum.

Denne helgen er det endelig duket for de fire finalene i vår omfattende spillturneringen Gamer’s Paradise. De to beste spillerne i StarCraft II, FIFA 11, Gran Turismo 5 og Crysis 2 møtes på Jernbanetorget i Oslo. Der kjempes om heder, ære og premier til en verdi av nærmere 60 000 kroner.

Konsentrerte gutter under finalen fredag ettermiddag. «GLSnute» til venstre og «GLKnutzi» til høyre. (Foto: Tor-Steinar N. Tangedal)
Jens «GLSnute» Waller Aasgaard ble den heldige vinneren av 10 000 kroner og en spillmaskin fra PCStyling.no. (Foto: Tor-Steinar N. Tangedal)

Overlegen seier

Spillhelgen i hovedstaden ble sparket i gang med finalen i superpopulære StarCraft II. De to finalistene Jens «GLSnute» Waller Aasgaard og Kristian «GLKnutzi» Knudsen har kjempet seg forbi tusenvis av meget gode spillere i kvalifiseringsrunder og sluttspill, og fredag ettermiddag ble det hele avgjort foran et engasjert publikum i tigerstaden.

De som ikke kunne komme til hovedstaden fikk se kampene via en livestream via nettet. Her ble det ble raskt klart at «GLKnutzi» møtte sin overmann. Planen var å spille «best av syv», men det hele ble avgjort i femte runde da «GLSnute» banket inn den fjerde seieren og det stod 4-1 på resultattavla.

Les også: Slik vant han StarCraft II-finalen

Dermed stakk han av med 10 000 kroner og en heftig spill-PC fra PCStyling.no. I en turnering bestående av tusenvis av deltakere fra hele Norge er andreplass også svært imponerende. «GLKnutzi» tar med seg 3000 kroner i bagasjen hjem.

Gratulerer til begge!

Tre finaler gjenstår

De resterende finalene spilles på følgende tidspunkter i helgen:

Gran Turismo 5: Lørdag 25. juni, 12:00-14:30
FIFA 11: Lørdag 25. juni, 15:00-18:00
Crysis 2: Søndag 26. juni, 14:00-19:00

I pausene og etter de ulike finalene vil det være publikumskonkurranser med premier for tusenvis av kroner, og alle som møter opp på Jernbanetorget får gratis drikke.

Natt til lørdag og søndag vil profesjonelle spillere fra det norske e-sport-miljøet duellere mot hverandre på scenen. Disse kampene sendes også kontinuerlig på storskjermen.

Les også
Anmeldelse: StarCraft II: Wings of Liberty

Les også: Spillshow i Oslo i helgen

Siste fra forsiden