Counter-Strike: GO / Telenorligaen

– Målet er å finne og utvikle norske talenter som kan ta det neste steget, slik som «Jkaem» og «Rain»

Morten «zEVES» Vollan og Deadweight er klar for 1. divisjon av Telenorligaen.

Morten «Zeves» Vollan da han spilte med Copenhagen Wolves på Dreamhack Open London i 2015.
Adela Sznajder/Dreamhack

Etter å ha sikret seg seks av seks mulige seiere så langt, rykker den tidligere LGB- og Copenhagen Wolves-spilleren Morten «zEVES» Vollan og resten av spillerne i Deadweight opp til førstedivisjon i Telenorligaen.

For Vollan var det ingen overraskelse at opprykket gikk så knirkefritt.

– Nei, det var vel ikke det. Jeg og hele laget var veldig selvsikre på direkte opprykk uten spesielle problemer, så det er veldig morsomt når man lykkes med det, sier han til Gamer.no.

Ble diskvalifisert i fjor

DISSE SPILLER FOR DEADWEIGHT:

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Henrik «Becker» Becker
Jørgen «cromen» Robertsen
Calle «H0glund» Hoglund*
Erik «zotka» Øygarden

* Innbytter

Deadweight, som tidligere var Copenhagen Wolves i Telenorligaen, deltok i førstedivisjon i høstsesongen 2015. Mange forventet at laget med Joakim «Jkaem» Myrbostad, Ruben «RUBINO» Villarroel, Morten «zEVES» Vollan, Erik «zende» Sundeqvist og Simon «twist» Eliasson ville kvalifisere seg til sluttspillet. Det var de også på god vei til å gjøre etter å vunnet de tre første rundene.

Laget møtte imidlertid ikke opp til to kamper på rad og dette resulterte i at de ble diskvalifisert fra høstsesongen og sendt ned til 2. divisjon. Vollan forteller at han trengte en liten pause etter det som skjedde for å finne ut hva han egentlig ønsket.

– Noen ønsketenkninger og forskjellige scenarioer gikk rundt i hodet mitt. Norge har aldri vært en nasjon som Danmark og Sverige, som består av flere gode lag. Det er mitt mål, å finne og utvikle talenter i Norge som kan ta det neste steget slik som «Jkaem» og «Rain». Derfor dannet jeg Deadweight, forteller han.

Mange spillere har vært innom Deadweight denne sesongen, og i skrivende stund er det ni spillere registert i troppen i databasen på Gamer.no. Den lysluggede kapteinen bekrefter at det har tatt tid å finne den rette lagoppstillingen.

Morten «zEVES» Vollan spilte for LGB under Katowice 2015.
Helena Kristiansson/ESL

– Det har vært mange spillere innom vår startfemmer, noen som har blitt sparket og noen som har gått selv. Dette har gjort jobben vesentlig vanskeligere ettersom det er litt mangel på de rollene jeg følte vi trengte i laget.

Erfaring fra major

Nå består kjernen av firspannet Morten «zEVES» Vollan, Henrik «Becker» Becker, Jørgen «cromen» Robertsen og Erik «zotka» Øygarden, mens svensken Calle «H0glund» Hoglund fungerer som reserve.

De har peilet seg inn på en femtemann, og Gamer.no vet at Khoi «BLU3» Pham fra Tien Len har prøvespilt med Deadweight de siste ukene, men laget trenger mer tid på å bestemme seg.

Les også
Telialigaen har Norges største bedriftsliga

– Vi har funnet vår siste spiller, en som skyter veldig hardt og passer veldig bra inn i laget, men ingenting er sikkert og det er langt fra offisielt enda. Derfor er det en del spillere registrert, hvor visse av dem er reserver eller fra gamle lag som ikke har blitt fjernet.

Vollan er en av få norske spillere som har erfaring fra en major-turnering, etter at han kvalifiserte seg til ESL One Katowice som LGB i 2015. Han tror imidlertid ikke den erfaringen er så nyttig før om en stund.

– Sånn som situasjonen er nå tror jeg ikke min erfaring innenfor den slags vil hjelpe spillerne. Vi er et lag i oppbyggingsfasen hvor det er flere elementer som skal være riktig før vi begynner å fokusere på den delen, mener han.

Jørgen «Cromen» Robertsen under Copenhagen Games 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Den erfaring og rutinen jeg har med meg fra 2015 vil hjelpe meg individuelt mer enn laget, men mine lederegenskaper har helt klart blitt utviklet til hva jeg selv føler er en veldig høy standard. Dette er noe også laget og spillerne vil nyte godt av da det er viktig med en god leder.

– Spillerne er individuelt blant de beste i Norge

Medspillerne Jørgen «Cromen» Robertsen og Henrik «Becker» Becker, deltok under det norske mikslaget Bananaboys under Copenhagen Games i påsken. Der overrasket de mange med imponerende spill og gode individuelle prestasjoner i kvalifiseringen. Etter blant annet 16-2-seier mot svenske Recursive og to 16-2-seire mot danske naptoR.Factory røk de dessverre ut i den siste og avgjørende kampen mot Alpha Gaming.

– Deadweight er et lag som består av fire unge talenter som er veldig ivrige til å lære, så motivasjon og spilleglede er det ikke mangel på. Spillerne er individuelt blant de beste i Norge, men de har noen mangler innenfor klokhet og rutine. Vi jobber veldig mye med å rette opp visse ting, og det er her jeg selv føler at jeg kommer inn i bildet.

I førstedivisjonen kommer de til å kjempe mot norske topplag som Panters, BX3, Lions og Demise. Laglederen skjønner at de må ta noen steg for å prestere på det øverste nivået.

– 2. divisjon var «piece of cake», noe hele laget og helt sikkert mennesker som følger Telenorligaen forutså. Nå som vi skal spille blant de åtte beste lagene i Norge, er det helt klart en stor økning i nivået. Vi må jobbe hardt som et lag, spille mye individuelt og jobbe med våres feil så fort de dukker opp.

Henrik «Becker» Becker blir et nytt tilskudd i 1. divisjon av Telenorligaen til høsten.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Jeg tror vi kan få en litt tung start, men at vi henter oss fort inn igjen. Det er ikke noen tvil om at vi går rett for en topplassering. Det er en kaliber i det laget her på nivå med de beste spillerne i Norge, spillere som må få muligheten til å tre frem i lyset og vise hva de er gode for. Telenorligaen er en veldig bra plattform for akkurat dette.

Deadweight kommer til å delta på så mange internasjonale turneringer som mulig i tiden fremover, men aller viktigst er det å bygge et lag med en felles filosofi.

– Akkurat nå er vi fokuserte på å trene som et lag, få opp litt spilleforståelse og samspill. Vi har nylig tatt inn en spiller som skal få muligheten til å tilpasse seg min filosofi og våres spillestil. Men som jeg har nevnt, så har vi en del ting vi må jobbe med og forbedre for å bli det beste helnorske laget og hevde oss på et mere internasjonalt nivå. Vi kommer til å delta på alle kvalifiseringer som er mulig og det inkluderer også Dreamhack European Minor til helgen.

– Vi kommer til og trene opp til fire dager i uker hvor antall timer svinger fra fire til seks. Alt er avhengig av jobb og skole, men vi prøver alltid og få prioritert spilltreningen.

Anbefaler ikke å bruke mye tid på gather og Faceit

Han mener mange norske lag bruker treningstiden helt feil, og er ikke noe tilhenger av spilling på Faceit og gather dersom man vil bli bedre som lag.

– Hovedsaklig kommer vi til å fokusere på å spille samlet som et lag. Vi ønsker å lære av våre feil og før det blir en uvane. Tror mye av feilen her i Norge er at man faktisk bruker utallige timer på på gather eller Faceit der man samler opp dårlige vaner og en stygg spillestil.

Vollan er fornøyd med tilbudet Telenorligaen gir for norsk e-sport, men for Deadweight er ambisjonsnivået høyere.

– Vi ønsker å prestere på et høyere nivå og da tenker jeg internasjonalt. Vi har mye å jobbe med, men vi har ikke planer om å bli enda et lag som ikke har noe annet enn Telenorligaen å vise til, avslutter han.

Siste fra forsiden