Dota 2 - The International 2015

Mandag kveld går startskuddet for The International 2015

Årets største Dota 2-turneringen begynner nå.

Valve

Mandag 27. juli braker det løs i Seattle, når Valve arrangerer årets versjon av den stadig voksende Dota 2-turneringen The International. I år møtes verdens beste lag for å konkurrere om en utrolig premiepott på over 136 millioner norske kroner. Du kan se Valves sending på GamerTV, eller du kan se kampene kommentert på norsk av Aleksander «Pscyheout» Leonard Larsen på hans Twitch-kanal.

Slik så det ut under The International 4 i fjor.

I årets iterasjon består turneringen av to deler, et gruppespill og et sluttspill. Det er gruppespillet som begynner mandag klokken 18:00 norsk tid, og som avsluttes natt til fredag 31. juli. Deretter får spillerne, og publikum, helgefri, før sluttspillet begynner mandag 3. august. Her følger vi lagene mens de blir slått ut en etter en, til de to beste står igjen for å delta i finalen som spilles rundt klokken 22:00 lørdag 8. august.

I gruppespillet er det to forskjellige grupper med 8 lag hver, hvorav de fire beste lagene i hver gruppe går videre til øvre sjikt i sluttspillet, mens de fire verste går til nedre sjikt. Sluttspillet er dobbeltutslag, og hvilke lag som spiller mot hverandre baseres på plasseringen i gruppespillet. Hvis et lag som blir plassert i øvre sjikt taper en kamp, faller de ned til nedre sjikt, men dersom de taper en kamp her er det over og ut for denne gang.

Forsmak på storhet

Fjorårets vinnere Newbee stiller også opp i år.

Turneringen begynner i sin helhet den første mandagen, men allerede søndag 26. juli fikk vi en liten smakebit på hva vi kan få se videre i turneringen. Tidligere i år ble det spilt fire regionbaserte kvalifiseringer, men selv etter disse er det to ledige plasser i gruppespillet. De beste lagene i hver gruppe fortjente sine invitasjoner, men denne søndagen er det de fire andreplassene som får en siste sjanse til å kjempe om innpass i turneringen. Det er lagene CDEC Gaming fra Kina, amerikanske Team Archon, sør-koreanske MVP Phoenix og russiske Vega Squadron som skal spille i et eget dobbeltutslag, der de to gjenværende får fortsette eventyret i Seattle.

Når søndagens kamper var ferdigspilte var det CDEC Gaming og MVP Phoenix som sto igjen som seierherrer. De går nå videre til gruppespillet og enda større utfordringer når de møter de 14 andre lagene som skal delta i årets International.

Svimlende premiepott

Årets premiepott har nesten blitt til det dobbelte av de 10 millioner dollarene fra i fjor. Den ligger rett over 17 millioner dollar, rundt 136 millioner kroner med dagens kurs, og publikum har litt tid igjen på å øke dette gjennom kjøp av Valves interaktive kompendium.

Premiefordelingen er noe jevnere enn fjorårets, men det er fortsatt de fire beste lagene som stikker av med brorparten av pengene. Førsteplassen kan nemlig forlate Seattle med rundt 50 millioner kroner, en stor tredjedel av den totale summen.

Men det er ikke bare de beste lagene som får betalt for deltagelsen. Også de fire bunnlagene får sin lille del av kaka, og kan ta med seg rundt 400 000 kroner uansett hvordan de ender turneringen.

Lyst til å se The International, men har ikke snøring på Dota 2?
Les vår seerguide til Dota 2 »

Siste fra forsiden