Telia Esports Series

Mandag kveld starter League of Legends-ligaen Telia Esports Series

Åtte norske lag skal kjempe om to plasser videre i veien mot Nordic League of Legends Championships de neste åtte ukene.

Illustrasjonsbilde fra sluttspillet i Telialigaen høsten 2019.
Sindre Stien/Good Game

DISSE LAGENE DELTAR I TELIA ESPORTS SERIES (NO)

Vis mer

Viking
Vanir
Trikken
Riddle (akademi)
Domino
Nordavind (akademi)
Reapers
Bifrost

Se lagoppstillingene og terminlisten på Telia Esport Series sin hjemmeside »

Mandag starter Telia Esports Series, den nye satsingen i det nordiske League of Legends-miljøet, der de to beste lagene kvalifiserer seg til Telia Masters Tournament, som er en direkte kvalifiseringsturnering til Nordic League of Legends Championships (NLC). Finland, Sverige, Danmark spiller sine egne respektive ligaer. De åtte beste lagene fra de fire ligaene går altså videre til Telia Masters Tournament.

LES OGSÅ: Riot lanserer nordisk League of Legends-turnering

Gruppespillet pågår i åtte uker fremover, hver mandag, frem til sluttspillet går av stabelen senere i sommer. Nordavind og Riddle stiller med akademi-lag, da hovedlagene der allerede er inviterte til NLC.

Kampene ser du på Telia League of Legends sin Twitch-kanal mandag fra klokken 18:00 »

Nash og Heggland gleder seg til å kommentere enda mer League of Legends.
Sindre Stien

Telialigaen-kommentatorene Kristian Heggland og Julian Nash skal kommentere det hele for norsk publikum, og skal man tro sistnevnte så blir dette meget spennende å følge med på.

– Denne satsingen er super, spesielt med tanke på at Telialigaen blir en del av stigen opp mot toppnivået. Sendingsopplegget er også veldig spennende og med skikkelig lang sending så blir det nok Telia Esports Series veldig spennende i norsk sammenheng. Jeg tror de norske institusjonene i Nordavind, Riddle og Viking nesten alltid blir å regne som de sterkeste lagene. Jeg tror likevel Domino og Bifrost kan utfordre de tre beste lagene om de spiller godt, forteller Nash.

LES OGSÅ: Nordavind er seriemester i League of Legends

– Stemmebåndene får kjørt seg litt ekstra når vi kjører fire kamper på rad

Kollega Heggland sier seg enig, og gleder seg spesielt til lange og intense sendinger.

– Formatet er mer intenst enn det vi er vant til, med to runder som spilles hver mandag, men det gjør at det er lettere å følge lagene og for seerne og ha mer oversikt over hvordan det ligger an. I Telialigaen kan det gå flere uker mellom hver gang du ser spesifikke lag. Det har gitt noen utfordringer i forhold til hvilke kamper vi faktisk kan vise, og vi ville gi så mye bredde som mulig, så vi får vist lagene cirka like mye selv om den kabalen mer eller mindre ble umulig. Personlig liker jeg at det blir litt flere kamper per uke, selv om stemmebåndene får kjørt seg litt ekstra når vi kjører fire kamper på rad.

LES OGSÅ: Riddle signerer dansk topplag til NLC

Den rutinerte kommentatorduoen tror på Nordavind og Viking.
Sindre Stien/Good Game
Les også
Nordavind-spiller blant de åtte beste i Trackmania-VM

Begge kommentatorene har plukket seg et par favoritter før sesongen sparkes i gang mandag kveld.

– De to lagene jeg anser som å ha størst sjanse til å ta de to topp-plasseringene videre er nok Nordavind og Viking, men det blir nok tøff konkurranse om de plassene, mener Nash før hans kollega fullfører.

– Jeg deler synet til Julian. Etter vårsesongen er det nok Nordavind og Viking som stikker av med de to plassene hvis de holder formen, selv om Nordavind har litt utskiftninger. Uansett skal kampene skal spilles og Riddle og Domino blir nok de to største utfordrerne til å stikke av med en plass i finalen og videre spill i NLC, avslutter Heggland.

Siste fra forsiden