Telenorligaen

Mandag stenger overgangsvinduet i Telenorligaen

Topplagene må finne ut av lagoppstillingen før de siste serierundene.

Valve/Blizzard/Riot/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G. Nærmere 3000 spillere deltar og det spilles mer enn 500 kamper i uka.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal med tabeller og statistikk for de enkelte spillene:

Det er nå tre runder igjen av det ordinære seriespillet i høstens sesong av Telenorligaen. Nå handler alt om å få det beste utgangspunktet før sluttspillet, og ikke minst: unngå nedrykk fra det gode selskap.

For å unngå at spillere fra svakere lag hopper til lag med vinnermuligheter, ble det før forrige sesong innført et overgangsvindu i Telenorligaen. Dette vinduet har vært åpent siden forrige sesongavslutning, og stenger igjen ved midnatt mandag 28. september.

Sikrer stabilitet

– Formålet med et overgangsvindu er å sikre stabilitet rundt de siste serierundene som leder frem til eventuelle sluttspill og opprykk/nedrykk. Overgangsvinduet åpner igjen etter at finalen er spilt, fortalte Stein Wilmann, e-sportansvarlig i Gamer.no i våres.

Overgangsregelen gjelder kun for lagene i toppdivisjonene.

– Det stilles flere og strengere krav til lagene som deltar i 1. divisjon enn ellers i ligaen. Blant årsakene til dette er at de konkurrerer om pengepremier, de kringkastes og de er ambassadører for ligaen i mye større grad enn resten av lagene i lavere divisjoner. Det hører til profesjonaliseringen å stille disse kravene, sier han.

Kan hente klubbløse spillere

– Hva gjør lagene dersom de kun har fem spillere og én av dem blir syke?

– Lag med fem spillere er ikke helt fortapt dersom de skulle oppleve forfall på en spiller. Det er overgangsvinduet mellom klubber som stenger. Det betyr at det er fritt frem å hente inn spillere som står klubbløs, så lenge han var klubbløs før overgangsvinduet stengte, forklarer Wilmann.

Vinduet åpner igjen mandag 9. november, dagen etter at den siste finalen i den pågående høstsesongen er spilt på SpillExpo.

Semifinalene i 1. divisjon og eventuelle «tiebreakers» spilles 24. 26. oktober. Kvalifiseringer om opprykk spilles i uke 44, på de vanlige kampdagene for respektive spill.

Deltar du i ligaen, men mangler spillere på laget?
Over 80 spillere leter etter et lag i Spillermarkedet nå »

Les også
Vinn eller forsvinn for Bamble DreamTeam mot Tøvpatruljen

Siste fra forsiden