Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Et helt glimrende The Witcher-spill er ute på mobil nå.

Thronebreaker: A Witcher Tale.
CD Projekt RED
1: Side 1
2: Side 2

Ja, endelig begynner høsten å melde sin ankomst, og med det går vi inn i det som nesten må sies å være høytid for oss som liker spill. Høsten er tettpakket med spill (selv om det har vært mange utsettelser i 2020), og vi har mye å glede oss til.

Mobilspillene bryr seg imidlertid fint lite om årstid, og det renner inn med nye spill hver eneste uke og måned. Også august har hatt mange godbiter å by på, og jeg har atter igjen satt sammen det som er mine ti favoritter fra foregående måned.

Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered

Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: Square Enix

Last ned Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered: iOS, Android. Pris: Gratis.

En god, gammel klassiker har funnet veien til den mobile plattformen, og jeg kan godt skjønne hvorfor mange skryter av spillet som kom ut for første gang i 2003. I denne versjonen har forbedret grafikk samt en hel del ny funksjonalitet og forbedringer.

En av de beste forbedringene er at Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered ikke bare er flerspiller (dette er ikke nytt), men at det er kryssplattform. Det betyr at du kan kjempe deg vei gjennom en av de 13 tilgjengelige grottene med venner uansett hvilken plattform de har spillet på.

Kampsystemet fungerer godt på berøringsskjerm, der du har en aktiv kamparena du holder deg innenfor, og velger mellom vanlige angrep eller magi alt etter hva du ønsker. Det er ikke kompliserte kontroller, og jeg opplevde lite problemer.

Som alltid med denne serien er det nydelig musikk, masse innhold å kose seg med og et litt annet type spill i det velkjente universet enn man er vant til.

EVE Echoes

Sjanger: MMO
System: iOS, Android
Utvikler: NetEase Games

Last ned EVE Echoes: iOS, Android. Pris: Gratismed mikrotransaksjoner.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

EVE Echoes er nok muligens et av de mest kompliserte spillene jeg har spilt på mobil. Men ikke la det skremme deg, en fyldig og ganske god opplæringsdel viser deg veien de første timene, og etter noen uker med spilling av og på har jeg et ganske godt grep på hvordan spillet fungerer.

Dette er, i likhet med EVE Online, et MMO satt til verdensrommet, der du som spiller skal prøve å overleve, tjene penger og oppgradere skipsflåten din. Du gjør dette ved å kjøpe og selge varer, gjøre ulike oppdrag eller rett og slett bare jakte på rompirater. De første timene av spillet viser deg veien, så er det opp til deg å finne ut hva du vil fokusere på.

Det er mye hjelp i å bli med i en allianse med andre spillere, og jeg mistenker at du har en fordel hvis du har spilt PC-spillet tidligere. Men gi det litt tid så finnes det nesten ubegrenset mengde spill i EVE Echoes, og du kan spille så mye eller lite du vil. Mye av de tingene du setter i gang, om det er å samle inn ressurser eller reise lange distanser skjer mens du har spillet avslått.

Komplisert og overveldende, men hvis du gir det en sjanse er det massivt som få andre spill.

Brawlhalla

Sjanger: Slåssespill
System: iOS, Android
Utvikler: Kemco

Last ned Brawlhalla: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.

Det velkjente slåssespillet Brawlhalla er et annet, velkjent spill som har funnet veien over til iOS og Android den siste måneden. Dette er et arena-slåssespill litt i samme stil som Super Smash, der du kjemper mot flere andre spillere samtidig.

Spillet er helt gratis, og du kan velge mellom 8 ulike, roterende slåsskjemper hver uke. Det finner over 50 figurer å velge mellom totalt, og du kan kjøpe en eller alle i en samlepakke om du ønsker. Det gir deg imidlertid ingen fordeler annet enn at du kanskje har en favoritt eller tre.

En ting jeg liker veldig godt med Brawlhalla, og som jeg skulle ønske andre mobilspill også gjorde, var at du helt fritt kan konfigurere og sette opp kontrollsystemet etter eget ønske. Du kan flytte på knapper som du vil, endre størrelse og plassering fritt etter eget ønske.

Dette spillet er også kryssplattform, så nå trenger du ikke lenger sitte i sofaen for å spille mot alle vennene dine. Et skikkelig artig slåssespill, og en meget god mobilversjon.

Danganronpa 2: Goodbye Despair

Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: Spike Chunsoft

Last ned Danganronpa 2: Goodbye Despair: iOS,Android. Pris: Gratis.

Jeg hoppet ikke på Danganronpa-serien før det første spillet kom på mobil, og det tok heldigvis ikke lange tiden før oppfølgeren også ble sluppet.

I Danganronpa 2: Goodbye Despair er robotkosebamsen tilbake med sine morderiske planer, og atter en gang er det en gjeng med ungdommer som skal prøve å overleve lengst mulig. Dialogen er fortsatt suverent bra, musikken er kul og Danganronpa er ulikt det meste annet jeg har spilt. Det er ikke så mye action, men i stedet kjempes kampene i all hovedsak ut som dialog, der du skal prøve å utmanøvrere motstanderne dine.

Det er et dyrt spill, men samtidig er det et så unikt og stillig spill at jeg synes det definitvt er verdt prisen. Og tilpasningene de har gjort til mobilen er gjennomtenkte og vellagde, og gjør at det er helt uten problemer å spille alle spillets faser og deler på berøringsskjerm.

Neverwinter Nights: Enhanced Edition

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Beamdog

Last ned Neverwinter Nights: Enhanced Edition: iOS, Android. Pris: 109 kroner.

Beamdog er kongen på remasters av gamle rollespill, og heller ikke deres versjon av Neverwinter Night: Enhanced Edition er noe unntak. De vet hva som fungerer og ikke fungerer, også på mobil og nettbrett, og gjør hele tiden smarte designvalg for å tilpasse spillene til berøringsskjerm og et mindre format.

Blant annet endres grensesnitter størrelse automatisk etter hva som skjer i spillet, du har smarte knappevalg, i tillegg til at du kan tilpasse nær sagt alt sammen litt som du vil selv. Dermed er ikke mobilversjonen noe dårlig alternativ til alle de andre stedene du kan spille spillet, selv om også undertegnede foretrekker mus og tastatur til denne type spill.

I Enhanced Edition har du bokstavelig talt hundrevis av timer med utforsking, slåssing og historie å oppdage. Neverwinter Nights er et litt annet type spill enn for eksempel Baldur's Gate, men det gir de samme, gode opplevelsene uansett. Ta med kryssplattform, samarbeid og alt av nedlastbart innhold inkludert så har du en suveren spillpakke.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden